Trabzonspor eski Teknik Direktoru Ziya Doğan, Trabzonspor'a ihanet edenlerin olduğunu iddia ederek, kulubun icinde ve dışında Trabzonspor'un başarılı olmasını istemeyenlerin olduğunu soyledi. Teknik Direktor Ziya Doğan, Trabzonspor'un yonetim ve yerel medya cephesinden ağır suclamalara uğramasına rağmen bugune kadar sessizliğini korudu. Bu sessizliğini 'Genel Kurul oncesi yapacağım acıklamalar yanlış anlaşılabilirdi' diye acıklayan Ziya Doğan, secimin sona ermesinin ardından Bordo-mavili takımda son 1.5 yılda yaşadıklarını Futbol Extra'ya anlattı. Konuşmak icin genel kurulu beklediğini soyleyen Doğan, "Her şeyden onemlisi bir genel kurul vardı. Benim bu genel kurul oncesi şimdi size anlatacaklarımı anlatmam yanlış yonlere cekilebilirdi. Etik olmazdı. Cunku genel kurul sureci işliyordu ve ben bu surece etki etmiş olurdum" ifadelerini kullandı. Kendisinden sonra goreve gelen teknik heyetin yeni bir macera arayarak sistemi bozmak istediğini, ancak olmayınca yeniden kendisinin oynattığı orta alandaki uclu sisteme donduğunu soyleyen Doğan, "Mesela 'Ziya Doğan korkak oynatıyor, defans oynatıyor' deniyor. Ziya Doğan defans oynatıyor, ama en cok gol atan takım oluyor, alın bakın. Defansif diye adlandırılan takımlar daha başarılı. Şimdi mesela benden sonraki teknik heyet yeni bir macera aradı, sistemi bozmak istedi, baktı olmuyor, benim orta alandaki uclu sisteme dondu ve oyle oynamaya başladı. Bana 'Ayman-Huseyin-Serkan birlikte oynamaz' demiyorlar mıydı ? Peki bakın şimdiki hoca da aynı şekilde oynuyor. Ama bir incelesinler, boyle oynadığımızda kazanmışız, en fazla pozisyona boyle girmişiz, rakibe pozisyon vermemişiz. Ama bunlar 9 haftada 7 mağlubiyetten sonra donuyorlar Ziya Doğan'ın sistemine. Ancak kimse cıkıp da 'Ziya Doğan haklıymış' demiyor. Kimse bunlardan zamanında Ziya Doğan'a yapılmış bir haksızlık olarak bahsetmiyor. Ama kamuoyuna verdikleri iz ne oluyor ? O anlamda insanları yonlendiriyorlar. İnsanların kafasını karıştırıyorlar. Kim bu karıştıranlar ?. 50 kişiyi gecmezler. İcinde eski yonetici, gazeteci, eski futbolcu olan 50 kişiyi gecmez bir gruptu tum bunları yapan" diye konuştu. "Trabzonspor'da Yattara'ya 'Senin paranı Ziya Doğan verdirmiyor' diye futbolcuya yalan soyleyen yoneticilerle calıştım" diyen Doğan, "Turkiye'de her kulupte, her ilde kaostan beslenen gruplar vardır. Her camiada var bu olaylar. Bu ulkede cıkar ilişkilerinin olduğunu bilmiyor musun ? Cok net.600 bin nufuslu bir şehir olsa, oradaki 30 kişi o şehrin kamuoyunu belirliyor. Doğru veya yanlış. Turkiye'de kotulerin sesi daha gur cıkıyor. Bakın bir tane durust, bin tane sahtekarı rahatsız eder. Ama bir sahtekarın sesi de bin tane durustten daha cok cıkar. Bu ulke boyle.. Trabzonspor camiasındaki durum da buydu. Tabii onlara canak tutan kişiler de maalesef iceriden. Ziya Doğan hep ilkeliydi. İnsanları hic hor gormedi, insanları hic hice saymadı. İnsan kanı taşıyan herkesle cok iyi anlaştım. Boyle konuşmayla insanlar Ziya Doğan'ı isyankar zannedecekler, ama Ziya Doğan cok sabırlı, inanılmaz sabırlı. Bakın size bir ornek vereyim. Yattara'ya 'senin paranı Ziya Doğan verdirmiyor' diye futbolcuya yalan soyleyen yoneticilerle calıştım" dedi. "KULUBUN İCİNDE VE DIŞINDA TRABZONSPOR'UN BAŞARILI OLMASINI İSTEMEYENLER VARDI" Kulubun icinde ve dışında Trabzonspor'un başarılı olmasını istemeyenlerin olduğunu soyleyen Doğan, "Ya kardeşim, biz cok başarılı olduk diyorum anlamıyorsunuz. Ben 9 haftada 1 mac mağlup oldum, o da Beşiktaş macı. Evet, o macta hatam vardı. O gun orta sahayı daha dengeli tutmam lazımdı. Futbol takımını her turlu toparlıyorum. Her turlu olumsuzlukta yine toparlıyorum, avucumun icine alıyordum. Bu rahatsızlık oluşturdu bazı kesimlerde. Kulubun icinde ve dışında Trabzonspor'un başarılı olmasını istemeyenler vardı" dedi. İbrahim Hacıosmanoğlu'nun 'Sezona Lazaroni ile değil de Ziya Doğan ile başlamış olsaydık, şimdi liderdik' acıklamasının bazılarını rahatsız ettiğini, o kişilerin de 1.5 sene kendisiyle uğraştığını dile getiren Doğan, "Gecen sezon ikinci yarıda Beşiktaş, Galatasaray ve diğer galibiyetler peşpeşe gelince bir anda şampiyonluğun en buyuk adayı Trabzonspor denilmeye başlanmıştı. Tam bu ortamda İbrahim Hacıosmanoğlu, 'Şayet sezon başı koluna Lazaroni'yi takıp, şehirde tur atarak govde gosterisi yapanlar bu yanlışı yapmasaydı, sezona Lazaroni ile değil de Ziya Doğan ile başlamış olsaydık biz şimdi liderdik' acıklaması yaptı. Hacıosmanoğlu'nun bunu soylemesi bazılarını rahatsız etti. O kişiler de 'Senin getirdiğin teknik adam başarısız olacak' diyerek 1.5 sene benimle uğraştı. Arada Trabzonspor ne oluyor ? Ha, cok konuşurlarsa isim vererek soylerim bunları" ifadelerini kullandı. "İstediğim hicbir şeyi yapmadılar" diyen Doğan, "Bakın Trabzonspor benim bulunduğum donemde cok cok başarılıdır. Gecen sene ligin ikinci yarısına bakın. O yonetimden 6 kişilik grup istifa edince her şey farklı oldu. Bir de diyorlar ki 'Biz Ziya Doğan'ın istediği her şeyi yaptık' Hicbir şeyi yapmadılar. Haşim Saitoğlu, Zeyyat Kafkas, Aydın Pişiren ve şimdi ismini hatırlamadığım iki kişi daha vardı, bunlara sezon başında bir liste hazırladım. Bu yoneticileri karşıma alıp brifing verdim. 'Arkadaşlar benim şampiyonluk kadrom bu' dedim ve onların duşuncelerini sordum. 'Hocam heyecanlandık. Bu takım bu kadroyla gercekten şampiyon olur' dediler. Onlara 'Bu takım şampiyon olmazsa sizden para istemiyorum. Benim de başarıya ihtiyacım var, paraya deDlerle calıştım" diyen Doğil. Allah'a şukur cok param yok, ama kimseye de muhtac değilim. Kuru ekmek de yer gecinirim' dedim. Bunlar da heyecanla 'Hemen başkanın yanına gidiyoruz, kendisiyle bu konuyu goruşelim' dediler. O zaman da Federasyon icin Ankara'da goruşmeler vardı ve başkan oradaydı. Yanına gittiler. Benim şampiyonluk vaat ettiğim kadronun maliyeti de 7 milyon Euro. Ama bazı oyuncular var, onları bırakacağız. Onlardan kurtaracağımız para 8.5 milyon Euro. Duşunun, hem şampiyon kadro kuracağız hem de ustune kasamıza para girecek. Sonuc; Sıfır. Başkanla konuştular, ardından beni arayarak 'Hocam olmuyor' dediler. Elimizden cıkarmamız gereken futbolcuları da kime sunarsak sunalım alan cıkmadı. Adam bizden yılda 1.5 trilyon garanti para alıyor, gider mi? Başkası o parayı verir mi? Vermediler tabii. Haliyle adamlar elimizde kaldı. Yonetim 'Kasadan para cıkartamayız' deyince bu kadro yatmış oldu" diye konuştu. "TRABZONSPOR'DA HİCBİR TEKNİK DİREKTORUN YAŞAYAMAYACAĞI KADAR SIKINTILAR YAŞADIM" Bu donemde Trabzonspor'da hicbir teknik direktorun yaşayamayacağı kadar sıkıntılar yaşadığını ifade eden Doğan, "Bu alınanlar alternatif isimler. Tolga'yı ben niye alayım, Adnan'ı ben niye alayım? Adnan'ı alternatif aldık. Ama Tolga'yı mecburiyetten aldık. Niye? Stoper sıkıntımız olabilirdi. Hem de bedavaydı. Tomas'ı istediğimizi ve almak uzere olduğumuzu biliyor musun? Ersen Martin konusunda 'Oyuncu almadan vermeyelim' dedim ama gitti. Yani sıkıntı burada. Ben daha once teknik direktorlerin yaşadıkları sıkıntıyı da biliyorum. Hicbir teknik direktorun yaşayamayacağı kadar sıkıntılar yaşadım bu donemde Trabzonspor'da. Bazı şeyler var, anlatsam tuylerin urperir. Burada zarar goren Ziya Doğan değil, Trabzonspor olur anlatırsam. Tomas ve Song'u alıyorduk. Kendileriyle goruşulup prensipte anlaşılmıştı. Yine Prica vardı yabancılardan. Alternatif olarak da Holosko ile anlaşmıştım. Başkana Holosko'yu sundum. O donemde fiyatı cok ucuzdu. İsimlere fazla girmeyelim, ama şampiyon olacak kadronun maliyeti 7 milyon euroyu dahi bulmuyordu. Hepsinin ismi o yoneticilerde. Gidin, versinler. Ben bazılarını soyledim" diye konuştu. Ersun Yanal'ın kendisinden daha rahat bir ortamda calıştığını soyleyen Doğan, "Futbolcularıma, 'Arkadaşlar ben buradaki zorluklarla mucadele edeceğim. Benden sonra gelen benden daha rahat bir ortamda calışacak' diyordum. Ve dediğim gibi oldu. Benim donemimde futbol takımının emanet edildiği yoneticiler hic yanımızda olmadı. Aylar sonra bir tek Bursa macına geldiler, o da benim gorevime son vermek icin. Şimdi bir taraftan takımla uğraşıyorsun, bir taraftan bunlarla savaşıyorsun. Her hafta 3-4 tane organize senaryo yazıyorlardı. Bunlar nasıl duzeltilir ?. Onlem alacaksın. Afişe edeceksin bunları gorevdeyken. Uyandıracaksın, halk bunlara inanmayacak" dedi. Ersun Yanal'ın kendisinin yaptıklarını yaptığını, ama kimsenin sesini cıkarmadığını soyleyen Doğan, şoyle konuştu: "Benim zamanımda Ceyhun'u oyundan cıkartmam krize neden oluyordu. 'Ceyhun gibi adam oyundan cıkar mı, Ceyhun gibi adam yedek oturur mu. Ceyhun'un olusu oynar' deniliyordu. Bu teknik direktor Ceyhun'u gonderdi kimse ağzını acmadı. 'Yusuf niye oynamıyor?' dediler benim zamanımda. Yusuf şimdi gonderildi. Serkan sağ bek oynar mı dediler? Bu teknik adam sağ bek oynattı, kimse sesini cıkarmadı. 'Ayman-Huseyin-Serkan bir arada oynar mı?' dediler, bizi eleştirdiler. Adam oynatıyor, kimsenin cıtı cıkmıyor". "TRABZONSPOR'DA GOREV YAPTIĞIM SON 1.5 YIL, 10 YILA BEDELDİ, COK YORULDUM" Bazı yoneticilerin odemeler konusunda futbolculara kasten vaatte bulunduklarını belirten Doğan, "Şimdi odemeleri anlatmayalım. Bir şey var, ben yoneticiye diyorum ki, 'Arkadaş para vermiyor musun, taahhutte bulunma' Ama o adamlar futbolculara kasıtlı taahhutte bulunuyorlardı. 'Cuma gunu odeniyor' diyorlardı, ama odemiyorlardı. Bundan buyuk ihanet olmaz. 'Futbolcuyu şartlandırma' diyorum. 'Odemeyeceksen soz verme diyorum', inadına yapıyorlar sanki. Dedim ya onların kendi aralarında sıkıntıları var. Ama Ziya Doğan başarısız olsun derken olan Trabzonspor'a oluyor" diye konuştu. Stephanov'u Porto'ya satarak futbolcuların biriken odemelerini yaptıklarını ve takımı kurtardıklarını soyleyen Doğan, "Stephanov'u Haşim Saitoğlu'na sor, yoneticiler sor. O donemde takım huzursuzdu, odemeler gecikmişti. Stepanov'u satarak oradan gelen 3.5 milyon euroyla futbolcuların biriken odemelerini yaptık, takımı kurtardık" ifadelerini kullandı. Trabzonspor'da gorev yaptığı son 1.5 yılın 10 yıla bedel olduğunu, cok yorulduğunu belirten Doğan, "Trabzonspor'da yaşadığım bu 1.5 yıl, 10 yıla bedeldi. Cok yoruldum. Bu sene calışmayacağım. Seneye iyi bir kulupten teklif alırsam calışırım. Boyle sıradan duşuncelerin olduğu yere gitmeyi duşunmuyorum. Mantıklı, planlı, projeli, belli bir sistemi kurup devam edeceğim yer olursa gideceğim veya bekleyeceğim. Bu kadar basit. Şimdi bu konuştuklarımız yaşadıklarımın binde biri. Onun icin şimdilik diyerek noktayı koyalım. Son olarak şunu soyleyeyim, bu roportajın ozudur, maksadım birilerini karalamak değil. İki donem icinde bulunduğum Trabzonspor'u, yaşadıklarımı anlatarak kurtarmak maksadıyla konuşuyorum" ifadelerini kullandı. __________________