MALZEME LİSTESİ:

4 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 yumurta
1 su b. sut
1 cay b. sıvıyağ
2 corba k. tereyağı
1 cay b. toz şeker
1 fiske tuz
aldığı kadar su

KREMASI İCİN:

2,5 su b. sut
1 cay b. toz şeker
2 corba k. un
1 corba k. nişasta
1 pk. vanilya
2 corba k. labne

İC HARCI İCİN:

şeftali

UZERİ İCİN:

pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını havuz gibi acıyoruz ve mayayı koyuyoruz. Unun uzerine, tuz ve şekeri serpiyoruz. Mayanın uzerine de yumurtayı kırıyoruz. Sutu ve sıvıyağı dokuyoruz. Oda sıcaklığındaki tereyağını ilave ediyoruz.

Ortaya az da ılık su dokuyoruz ve mayayı elimizle eritiyoruz. Ortadaki sıvılar iyice karışınca kenarlardan azar azar un alıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Kreması icin, sutu tencereye dokuyoruz. Toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Cırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Soğuyunca ici
ne iki kaşık labneyi ilave ediyoruz ve cırpıyoruz.

Hamurdan portakal buyukluğunde bezeler koparıp yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yuvarladığımız bezeleri diziyoruz. Uzerine hafif bastırıyoruz. Strec filmle uzerini kapatıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurların uzerindeki strec filmi kaldırarak onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Labneyle karıştırdığımız kremayı krem şanti torbasına dolduruyoruz ve buzdolabına koyuyoruz. Alman pastası ekmeklerini soğumaya bırakıyoruz. Şeftalileri soyuyoruz ve dilimliyoruz. Ekmeklerin ağız kısmından kesiyoruz ve aralarına krema sıkıyoruz. Şeftalileri kremanın ustune koyuyoruz. Pastaların uzerine pudra şekeri eleyerek servis ediyoruz.




Kaynak : Oktay Usta.
__________________