Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Uzerine yumurtayı kırıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Maydanozu ince ince doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber atıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. Galeta unuyla kıvamını ayarlıyoruz.
İyice yoğuruyoruz ve iki parcaya bolup yuvarlıyoruz. Kofteleri bir karış boyunda rulo şekline getiriyoruz. Yufkaları tezgaha seriyoruz. Bir kenarını ortaya doğru katlıyoruz. Kenarına yumurta suruyoruz. Kofteyi koyuyoruz ve kenarlarını katlıyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Diğer yufkaya da koftemizi sarıyoruz.
1 saat kadar buzlukta dinlendiriyoruz. Buzluktan cıkarıyoruz ve dilimliyoruz. Cop şişlere 3er tane kofte dilimi geciriyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye şişleri diziyoruz. Ustune cok az zeytinyağı gezdiriyoruz. Onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Garnituru icin, mantarları doğruyoruz. Kabakları, biberleri ve sarımsakları doğruyoruz. Tavaya az sıvıyağ koyuyoruz. Sebzeleri tavaya alıyoruz ve soteliyoruz. Tuz ve taze biberiye atıyoruz. Sotelenmiş sebzeleri servis tabağına koyuyoruz. Ustune şişleri dizerek servis ediyoruz.
500 gr. kıyma
1 yumurta
1 tutam maydanoz
1 soğan
1 corba k. galeta unu
tuz
karabiber
GARNİTURU İCİN:
1 pk. mantar
1 kırmızı biber
3 yeşil biber
1 kabak
2 diş sarımsak
1 tutam biberiye
tuz
sıvıyağ

Kaynak : Oktay Usta.
__________________