astırmalı salata

Malzemeler
1 Adet kıvırcık salata
Yarım demet maydanoz
200 gr mantar
1 Adet kırmızı soğan
150 gr pastırma
4-5 Yemek kaşığı elma sirkesi
130 ml. sıvıyağ
Tuz, karabiber

Kıvırcık yapraklarını parcalara bolun ve yıkayıp, iyice kurulayın. Mantarları ayıklayıp, yıkayın ve dilimleyin. Maydanozu kıyın, soğanları soyun ve minik kuplere doğrayın. Sirke, 125 mi sıvıyağ, soğan ve maydanozu iyice karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Pastırmayı kalan sıvıyağda kızartın. Yağının suzulmesi icin mutfak kağıdı uzerine cıkartın. Salata yapraklarını, bir kasede mantar ve sos ile birlikte karıştırın. Uzerine pastırma yerleştirerek servis yapabilirsiniz.

__________________