Onazi, Trabzonspor'da yaşadığı sakatlıktan sonra dikkat ceken acıklamalarda bulundu. Gectiğimiz sezonun ilk yarısında Caykur Rizespor ile oynanan macta aşil tendonu kopan ve dokuz aydır sahalardan uzak olan Trabzonsporlu Ogenyi Onazi, İtalyan basınına verdiği roportajda gundem yaratan acıklamalarda bulundu. Ulkede yayım yapan La Lazio Siamo Noi adlı internet sitesinni sorularını yanıtlayan Nijeryalı on liberodan Lazio'daki gunleri ve geleceği hakkında cok carpıcı itiraflar geldi. İşte 26 yaşındaki futbolcunun o sozleri: "Gozlerimi kapattığımda aradan gecen bunca yıla rağmen hÂl Lazio'yu goruyorum. Elde ettiğimiz bunca başarıdan sonra da bu takımın renklerini asla unutmayacağım. Bana birlikte calıştığım hangi hocayı tercih ettiğimi sormayın. Ancak Simone Inzaghi'den bir şeyler oğrenemediğim icin pişmanlık duyuyorum. Kendisiyle calışmak harika olurdu ama o goreve geldiğinden ayrılmaya coktan karar vermiştim. Bu nedenle uzgunum. Kendi gelişimimde en cok pay sahibi olan antrenorler arasında ise Vladimir Petkovic'in onemli bir yeri var. Maaşımın odenmemesi nedeniyle Lazio kulubuyle FIFA'da davalık olduğumuz icin cok uzgunum. Yaşanan bunca şeyden sonra takımdan bu şekilde ayrılmak istemezdim. Kariyerim ve gelişimim icin Lazio'da kalmayı tercih ederdim. Dışarıdan baktığınızda dahi bu kulubun Avrupa'da cok itibarlı olduğunu ve sıra dışı taraftarları sahip olduğunu goruyorsunuz. Lazio, kariyerimin başladığı yer. Bu kulube olan aşkım ve tutkumu hÂl kaybetmedim. Trabzonspor'da ciddi bir sakatlık yaşadım ama şu anda iyiyim. Bunları geride bıraktım ve onume bakıyorum. Hedefim, sekiz aylık sakatlık surecinin ardından yeniden en iyi formumu yakalamak. Bu noktada kulubume bana sağladıkları her turlu imkan icin teşekkur ediyorum. Şimdi sahada elimden gelenin en iyisini yaparak borcumu odeme zamanı. Onumuzdeki yıllarda Lazio'ya geri donmeyi kesinlikle isterim. Umarım, takım Şampiyonlar Ligi'ne kalmayı başarır. Lazio'ya daha olgun ve taktiksel acıdan daha guclu bir şekilde donmeyi arzuluyorum." (fanatik) __________________