Malzemeler:
- 5 su bardağı sut,
- 3 corba kaşığı mısır nişastası,
- 4 corba kaşığı pirinc unu,
- 1 cay bardağı gul suyu,
- 1,5 su bardağı pudra şekeri.
Yapılışı:
Mısır nişastası ve pirinc ununu bir kaba koyun. Sutun bir su bardağını ilave edip iyice ezin. Putur kalmayınca kalan sutu uzerine ekleyin. Tencereyi ateşe alıp, devamlı karıştırarak pişirin. Su muhallebisini hafif ıslatılmış kaselere boşaltıp, soğutun. Tatlı tabaklarına ters cevirerek cıkarın. Uzerine gul suyu ve pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
- 5 su bardağı sut,
- 3 corba kaşığı mısır nişastası,
- 4 corba kaşığı pirinc unu,
- 1 cay bardağı gul suyu,
- 1,5 su bardağı pudra şekeri.
Yapılışı:
Mısır nişastası ve pirinc ununu bir kaba koyun. Sutun bir su bardağını ilave edip iyice ezin. Putur kalmayınca kalan sutu uzerine ekleyin. Tencereyi ateşe alıp, devamlı karıştırarak pişirin. Su muhallebisini hafif ıslatılmış kaselere boşaltıp, soğutun. Tatlı tabaklarına ters cevirerek cıkarın. Uzerine gul suyu ve pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet olsun.


__________________