Papatya
Malzemeler:
1 Paket Margarin
1 Su Bardağından Bir Parmak Eksik Pudra Şekeri
3.5 Su Bardağı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Kakao
HAZIRLANIŞI:
On hazırlık olarak margarini tavaya alıp eritelim.Margarin eridiğinde hemen ateşten almayıp,2 dk.daha kaynatalım.Ateşten aldığımız yağı soğutalım.Yağın uzeri kaymak tutana kadar buzdolabında bekletelim.
Uzeri kaymaklanan yağa pudra şekeri ilave edip,catalla iyice karıştıralım.Unu ilave ederek cok puruzsuz bir hamur olana dek yoğuralım. Hamurdan kucuk bir parca koparıp,kakao ile karıştıralım ve yuvarlayalım.Beyaz hamurdan bilye iriliğinde parcalar koparıp yuvarlayalım.
Beyaz ve kahverengi hamurlardan uzun cubuklar yapalım.Hafifce yassıltalım.Verev verev keselim.Verev parcaları yaprak şekline getirelim.Ortaya ya beyaz ,yada kakaolu hamurdan bir parca koyup etrafına diğer renkteki hamurdan parcalar yapıştıralım.Onceden iyice ısıtılmış fırında uzerleri kuruyana dek pişirelim.
NOT: Corum’da papatya kurabiyeyi şekerleme olarak kız evi nişan toreni icin oğlan evine ,yani damat tarafına gonderir.
[IMG]http://img443.**************/img443/5454/ymk8983zk.jpg[/IMG]
__________________
Papatya
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●27 Görüntüleme