malzemeler:
hamur malzemeleri:
1 paket margarin/teremyağ/zeytinyağlı becel, oda sıcaklığında
1,5 - 2 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı ılık sut
30gr yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya
aldığı kadar un
2 yumurtanın sarısı (uzerine)
ic malzemeleri:
2 su bardağı ceviz, dovulmuş
yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı cekirdeksiz uzum
1 tatlı kaşığı tarcın
1 yemek kaşığı sut
hazırlanması:
mayayı ılık sutte eritin. yumuşak margarin ile pudra şekerini ezin. bir miktar unu şekerli margarinin uzerine dokun. mayayı azar azar ilave edin. aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. hamurun uzerini ortup oda sıcaklığında 1 - 1,5 saat bekletin. bu hamur ekmek hamuru gibi iki katı olmuyor. o yuzden kabarmazsa endişe etmeyin.
bu arada kuru uzumleri ikiye doğrayın. cevizleri dovun. bunları tarcın, pudra şekeri ve sut ile karıştırın.
hamurdan parcalar koparıp enlemesine elips şeklinde acın. icine bir tatlı kaşığı icten koyun.Uzun kenarları poğaca yapar gibi kapatın.
Daha sonra elinizle hafif bastırarak cubuk yapın. daha sonra ay şekli verin. hepsini tepsiye dizip uzerlerine yumurta sarısı surun. onceden ısınmış 200C fırında uzerleri kızarana kadar pişirin.
__________________
Ay coreği
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●26 Görüntüleme