İcindekiler Miktarı

Et 500 gr. Yoğurt 500 gr.
Maydonoz 1 demet Kurutulmuş Ekmek 1 adet
Tereyağı 2 c.kaşığı Defne yaprağı 2 adet
Sarımsak 4 Diş Soğan 2 adet

Yapılışı: Kusbasi iriliginde dogranmis eti tencereye alin.Etler biraktiklari suyu cekene dek kavurun.
Etler suyunu cektiginde uzerini iki parmak asacak kadar sicak su ve kimyon ilave edin.Etler yumusayincaya basincli tencerede pisirin.Bayat ekmegi dilimleyinFirinda hafifce kitirlastirin.2 santimlek kareler halinde kesin. Servis tabagina aktarin. Haslanan etleri atesten almadan 10 dakika once tereyagini, tuzu ve karabiberini ekleyin.
10 dakika sonra atesten alin.Sulari ile birlikte etleri ekmeklerin uzerine bosaltin.Piyazlik dogranmis soğanlari tuz ile ovusturup acisini cikartin.Etlerin uzerine sarımsakli yogurdu yayin.Ardindan uzerine uzerine soğanlari koyun. Maydanoz yapraklarini dograyip soğanlarin uzerine serpistirdikten sonra servis yapin.

balıkesırde sunnetlerde veya duğunlerde mutlaka olur.ayrıca balıkesırde duğun corbası.tırıt.pilav ve ayran olur

__________________