Malzemeler
400 gram ciğ badem 4 su bardağı su Puf Noktası
Bademlerinizin işlem gormemiş, ciğ bademler olması sutunuzu hazırlarken dikkat etmeniz gereken ilk nokta. Bademlerinizi mutlaka bir gece, vaktiniz varsa iki gece guneş gormeyen bir ortamda bekletmeniz gerekiyor. Daha fazla badem sutu elde etmek icin, bademleri icerisinde beklettiğiniz suyu bir kenara alın. Bademlerle birlikte blenderda cekin. Suzduğunuzde daha fazla badem sutu elde etmiş olacaksınız.
Nasıl Yapılır?
Ciğ bademlerinizi bir kaba alın. Uzerine 4 su bardağı su ekleyin. Uzerini bir kapak ya da bez ile kapatın. Bademlerinizi bu şekilde, ılık ve guneş almayan bir ortamda bir gece bekletin. Bir gece suda bekleyen bademlerinizin suyunu suzerek iyice yıkayın. Ardından blendera aktarın. Bademleri, blendar yardımıyla iyice ezilip, suyu cıkana kadar yaklaşık 2 dakika kadar cekin. Bir kabın uzerine tulbent serin. İyice cektiğiniz bademleri tulbentin uzerine alın ve iyice sıkın. Badem sutunuzu kavanozlara aktararak, buzdolabında saklayın. Sutunuz hazır, afiyet olsun.
__________________