
Hercai menekşe ve kuşkonmazlı risotto tarifi icin malzemeler
500 gr arborio pirinci
1 orta boy soğan
1.5 litre sebze suyu
1 su bardağı beyaz şarap
200 gr parmesan peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
200 gr soya fasulyesi
3/4 cay bardağı zeytinyağı
16 yeşil kuşkonmaz
Tuz
Toz şeker
Bebek hercai menekşeler
Hercai menekşe ve kuşkonmazlı risotto Nasıl Yapılır
Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile siz de sofralarınızı hazırlayabilirsiniz. Kuşkonmazları zeytinyağının yarısı ile iyice ovun. Izgarada kızartın. 8 tanesini ikişer cm uzunluğunda kesin. Diğer 8 tanesini ise 10 cm uzunluğunda kesin. Soya fasulyelerini tuz ve az miktarda toz şeker ile tatlandırılmış sıcak suda 2 dakika kaynatıp suzun.
Zeytinyağını bir tencereye alın. İnce kıyılmış soğanı ekleyip soteleyin. Pirincleri ilave edip yaklaşık 5-6 dakika kısık ateşte kavurun. Şarabı ekleyip surekli aynı yonde karıştırın. Şarabı cekince sebze suyunun 1/4'unu ilave edin ve pirincler suyu cekinceye kadar bekleyin.
2 cm kesilmiş kuşkonmazları ve soya fasulyelerini ekleyin. Kalan sebze suyunu da aynı şekilde ekleyerek işlemi tekrarlayın. Ocağın altını kapatın. Parmesan peyniri ve tereyağını ekleyip hızlıca karıştırın. Uzun kesilmiş kuşkonmazlar ve hercai menekşelerle susleyip servis yapın.
Lezzet
__________________