[CENTER]
Fenerbahce'nin Brezilyalı futbolcusu Jose Fernandao, kulup gazetesinin Şubat sayısına onemli acıklamalarda bulundu. Fenerbahce'nin Brezilyalı golcusu Jose Fernandao, Fenerbahce Gazetesi'nin Şubat sayısına konuk oldu ve onemli değerlendirmelerde bulundu. Bu sezon 10 resmi macta 4 golu bulunan 30 yaşındaki golcu oyuncunun Fenerbahce Gazetesi'ne vermiş olduğu roportajda takımının şampiyonluk yarışında ilk sırada bulunduğunu soyledi. İşte Brezilyalı futbolcunun roportajı: Uzun bir sakatlık doneminden sonra yeniden takıma dondun. Bu surec nasıl gecti? "Benim icin karmaşık bir surec oldu. Bu kadar ağır bir sakatlık yaşamayı beklemiyordum. Zor bir yıl gecirdim. Ama ben her zaman kendime olan guvenimi yuksek tutmaya ve sakin kalmaya calıştım. Cunku buradaki ilk iki yılımda gercekten iyi bir performans gostermiştim. Guzel bir gol ortalaması yakalamıştım. Sakatlığımdan sonra kaldığım yerden aynı şekilde devam edeceğimden, hatta daha iyisini yapabileceğimden hic şuphem yoktu. Dediğim gibi zor bir sakatlık gecirdim ve benim icin zor bir surecti ama her zaman sakin kaldım. Cunku benim eskisinden daha iyi bir şekilde donebilecek gucum her zaman vardır. Umarım bu yılı da en iyi şekilde bitirip, gollerimle takımıma katkıda bulunup şampiyon olma hedefini gercekleştirebilirim." Gol bolgelerinde yalnız kaldığını duşunuyor musun? Bu bolgedeki beklentilerin neler? "Herkesin farklı bir goruşu, farklı bir futbol stili var. Hocamızın anlatmaya calıştığı sistemde ben kendimi iyi hissediyorum. Fenerbahce gibi dunya capında hatta Turkiye'nin en buyuk kulubunun rakip ayırt etmeksizin kendi futbolunu oynaması gerekir. Benim icin onemli olan iyi bir performans sergilemek. Bir forvet oyuncusu, yanında onu destekleyen başka bir oyuncu olduğu zaman kendini daha rahat hisseder. Benim icin onemli olan sistem fark etmeksizin iyi bir performans sergileyip, Fenerbahce'ye katkıda bulunmak." Ligdeki takımların hepsi guclu ekipler. Fenerbahce'yi bu zorlu yarışta nerede goruyorsun? "Fenerbahce, şampiyonluk yarışında ilk sırada. Cok iyi maclar cıkarttık ve cok iyi futbol oynadığımız maclar oldu. Şampiyonluğu hak ettiğimizi duşunuyorum. Fakat dort veya beş takım şampiyonluk icin savaşıyor ve hepsi cok guclu takımlar. Hepsinin şampiyon olmak icin yeterli şartları var. Fenerbahce'nin bu sene şampiyonluk şansı cok yuksek. Elimizden gelenin en iyisini yapıp sene sonu şampiyon olacağız." Brezilya Milli Takımı'nda oynamayı duşunuyor musun? "Zor ve karmaşık bir yıl gecirdim. Daha once Brezilya Milli Takımı'nda oynama hayali kuruyordum ama şu anda kafamda oyle bir duşunce yok. Turkiye'de cok iyi performans gosterdiğim zamanlar oldu ve o donemlerde Turk Milli Takımı'nda oynama ihtimalim bile oldu. Bunun hayalini kurdum ama şu anda Brezilya Milli Takımı'nda oynama gibi bir hayalim yok. Dunya Kupası'nda favorim Brezilya'dır ve Brezilya'yı destekleyeceğim." Uzun bir sakatlık doneminden sonra takıma geri donmuşken bu sefer Giuliano sakatlandı. Asist anlamında onun yokluğu seni etkiledi mi? "Tabii ki cok uzucu bir durum oldu. Kimse boyle bir sakatlık beklemiyordu. Giuliano, buraya geldiği ilk gunden beri butun kalitesini gosterdi ve takım icin cok onemli bir oyuncu. Tum takım eksikliğini hissedecektir ama forvet oyuncuları eksikliğini biraz daha fazla hissedecektir. Saha icindeki son pasları ve tekniği ile fark yaratan bir oyuncu. Onunla oynadığımız zaman gol atma imk,nımız daha fazla oluyor. Futbolda sakatlıklar var fakat takım onsuz da oynamayı oğrenmeli. En kısa zamanda sahalara donmesi icin butun iyi dileklerimi iletiyorum. Umarım en kısa zamanda eskisinden daha iyi bir bicimde donecektir." Bundan sonraki hedefler neler? "Fenerbahce'deki ilk hedefim gol kralı olmaktan ziyade şampiyonluk yaşamak. Burada ucuncusenem. Daha onceki senelerde kıl payı kacırdığımız şampiyonluklar oldu. Onceliğimiz lig kupası ama Turkiye Kupası'nı da kazanmak cok onemli. Benim ve takımın ilk hedefi lig şampiyonluğu." Bir yabancı futbolcu olarak İstanbul'da hayat nasıl gidiyor? Boş zamanlarında genellikle ailen ile zaman geciriyorsun… "Turkiye'de gercekten cok mutluyum. Ailemle evde vakit gecirmeyi cok seviyorum. Boş zamanlarımızda dışarı cıkıyoruz, alışveriş merkezlerine gidiyoruz, guzel bir yerde yemek yiyoruz. Cocuklarımla birlikte vakit gecirmekten cok keyif alıyorum. Yaşları gereği daha fazla yanlarında olmaya calışıyorum. Evde hep birlikte olmayı daha cok seviyoruz." Taraftara ne mesaj vermek istersin? "Taraftarın desteği bizim icin cok onemli. Onlar 12. futbolcu. Butun maclarımızda stadı doldurup bizi desteklemelerini istiyorum. Onumuzde cok kritik maclar var. Ozellikle ikinci yarının ilk altı macı cok onemli. Onlar da bizim gibi takımın bir parcası; bu yuzden stada gelip bizi desteklemeleri cok onemli. Sonuna kadar bizi destekleyip, arkamızda durmalarını istiyorum."
internethaberi __________________