Fenerbahce Teknik Direktoru Ersun Yanal, takımda hala bazı sıkıntıların olduğunu ve bunları aşmak zorunda olduklarını belirterek, “Biz bu sene şampiyon olacağız” dedi. Yanal, Emre’nin takımın mentoru olduğunu, Volkan Demirel’i de takımda tutmak icin ikna ettiklerini ifade etti. Fenerbahce Teknik Direktoru Ersun Yanal, Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek sohbet toplantısı yaptı. Yanal, takımla ilgili bircok konuya samimi cevaplar verdi. İlk olarak geride kalan 6 haftayı değerlendiren ve şu anda konuşmanın cok erken olduğunu ifade eden Yanal, takımda hala bazı sıkıntıların olduğunu ve bunları aşmak zorunda olduklarını ekleyerek, “Biz sezon sonunda şampiyon olacağız” diye konuştu. “Derbilerde guc gosterisi vardır” Hafta sonunda oynanan Galatasaray derbisiyle ilgili konuşan Ersun Yanal, “Gurultusuz patırtısız bir derbi gecti. Bizim acımızdan rahat gecti. Bir tek gelirken bir trafik cektik. Ciddi bir sıkıntı var bu noktada. Allah korusun bir durum olsa, bizim icin de değil, başka bir problem yaşansa, insanlar bir yere gidemeyecek. Stadın giriş-cıkışı sıkıntılı. Statta da macta da hicbir problem olmadı. Oyuncular da cok iyiydi. Bizim arkamızdan, onumuzden, sağımızdan, solumuzdan ne kufur edildi ne bir şey atıldı” diyerek derbinin centilmence gectiğini ifade etti. "Derbide galibiyeti kacıran biz olduk" Falcao’nun penaltı pozisyonunun kendisine gore penaltı olmadığını ve oncesinde de topun elle alındığını kendisinin de gorduğunu soyleyen Yanal, Galatasaray’ın kotu olduğu eleştirilerine de katılmadığını ifade etti. Derbilerde sıralamadan cok takımların birbirlerine karşı guc gosterisinin ortaya cıktığını da soyleyen Ersun Yanal, “Gecen sene ic sahada 10 kişiyle berabere kalmıştık. Deplasmandaki macta da 2-0’dan 2-2’ye getirdik. Bu haftaki macta oyunda bir strateji vardı ve bizim stratejimiz tuttu. Galatasaray da pozisyona girdi ama bakıldığında 2 puanı biz kacırdık. Galatasaray 2 pozisyon yakaladı ve iki pozisyonda da biz cıkarken topu kaptırdık. Nagatomo’nun bir pozisyonu var ve Lemina’nın bir pozisyonu var. Son dakikadaki pozisyonumuz var, macın başında bir pozisyonumuz var. Bence galibiyeti kacıran biz olduk. Skor 0-0 değil de başka bir skor olsaydı, herkes farklı konuşurdu. Biz Galatasaray’ı ceza sahamızdan cok uzak tuttuk. Etkisiz alanda topla buluştular” acıklamasını yaptı. “Kural hatası var ya da yok, bu konulara ben girmiyorum” Savunma konusunda Zanka ve Jailson’un cok iyi oynadığını soyleyen Ersun Yanal, Alanyaspor macında eleştirilen savunma hatalarıyla ilgili de konuştu. Hata ve kazanın farklı şeyler olduğunu soyleyen Fenerbahce Teknik Direktoru Ersun Yanal, “Mesela biz Alanya’da kaza yaptık. Jailson’un yaptığı hata değildi, kazaydı. Kural hatası konusunda da muracaat edildi. Orada bir kural var. Bunun dışında biz zaten bununla ilgilenmiyoruz, saha icinden kopmuyoruz. Bu konularla ilgilenen yoneticiler var ve gerekli başvuruları yaptılar” dedi. "Hakemlerimize guveniyorum" Hakemler hakkındaki soruyu da yanıtlayan tecrubeli teknik adam, “Hakemlerimize guveniyorum. Ben daha once hakemlerimizin kotu yonetildiğini soylemiştim. Bir hakemimizin kokartı elinden alındı, kokartı alındıktan sonra 4 tane onemli maca verdiler. Bunları soyledim ben. Ama bunun dışında hakemlerle ilgili ben konuşmam. Cuneyt hoca da macı yonetmesi gerektiği gibi yonetti. Uzun zaman sonra ben bir hakemin sahada olup olmadığını hissetmedim. Bu cok onemli. Eğer mac sonrasında futbolcular birbirine sarılıp forma değiştiriyorsa, hakem iyidir diye duşunuyorum” ifadelerini kullandı. “Deniz, Rodrigues, Moses sahada olursa, alanı daraltmalıyız” Futbolcuların bundan sonraki periyotta bolgesel olarak devşirileceğini ifade eden Yanal, “Artık kaleciler daha farklı oynamaya başladı. Biz daha once kalecileri takımdan uzaklaştırdık. Kalecileri ayakla oynamaya zorlayacak kurallar değişince, kalecilere daha cok iş duşmeye başladı. Oyuna hakim olmaya başladılar, geriden oyun kurup, oyunu hızlandırmaya başladılar. Oyuncuların bolgelerini oyunun senaryosuna gore değiştirirsin. Ama bazen oyle bir durum oluyor ki, sadece 1 oyuncu değiştirme hakkınız oluyor ve senaryoyu komple değiştiremiyorsunuz” diye konuştu. Deniz Turuc’un Galatasaray macında oyundan cıkmasıyla ilgili sorulan soruyu da yanıtlayan Yanal, “Top kaybetmeye başladık. Rakip son 15 dakika ve uzatmalarda toplam 123 saniye top tuttu. Rakibe top vermiyoruz. Ama boyle bir durumda top kayıpları vardı. Bu nedenle topu kaybedecek oyuncuları seyreltmem gerekiyordu. Ayrıca oyuna sonradan girdi, sonra tekrar cıktı diyorlar. Boyle bir şey yok. Bunu buyutmenin anlamı yok. Deniz, Moses, Rodrigues gibi oyuncular oynadığı zaman oyunu daraltmak zorunda” ifadelerini kullandı. “Emre bu takımın mentoru” Emre Belozoğlu’nun oyun aklının cok onemli olduğuna da vurgu yapan Ersun Yanal, “Emre oyunun şefi, temponun da karakteri. Bu takımda son donemde liderlik ozelliği olmayan bir grup meydana gelmişti. Ben de geldiğimde ilk tespitim buydu. Emre gibi bir oyuncuya da ihtiyac vardı. Emre’nin Fenerbahceliliği tartışılmaz. Onun bize, bizim ona olan guveni tartışılmaz. Bizim icin onemli bir karakter. Oyunculuktan daha ote goruyorum ve bunun oyle olmasını isteyenlerin başında ben varım. Emre kendisine cok iyi bakıyor. Bu işin 3 ayağı var. Beslenme, rejenerasyon, yukleme. Bunlarda inanılmaz bakıyor kendine” dedi. “Volkan Demirel’i ikna ettik” Volkan Demirel’in de teknik ekibe dahil edilmesiyle ilgili konuşan Yanal, “Volkan Demirel 17 sene burada oynadı ve bu şekilde veda etmesini ben sindiremezdim. Ulkemizdeki spor geleceği, bu tarz sportmen kişiliklere teslim edilecek. Volkan’ın da burada gorev alması gerekirdi. Ben oynamasından yana tavır da gosterdim. Şans bulurdu, bulamazdı o başka bir şey. Başkanımız da kesinlikle Volkan’ın takım icinde kalmasını istiyordu ve biz de Volkan’ı ikna ettik” diyerek Volkan’ın takımda kalmasını sağladıklarını soyledi. “Ozan kendisine guzel bir hayat kurdu” Ozan Tufan’da yaşanan değişimin onemine dikkat ceken başarılı teknik adam, “Ozan gecen sene devre arasında takıma geri geldi. Sergen hoca onu cok istiyordu. Burada takımın icinde Ozan’ı bir yere getirmek sıkıntı. Kredisi de yoktu. Başkana soyledik ve Sergen’in istediğini de ilettik. Kendisi sağolsun ozel ilgilendi onunla. Biz de ilgilendik. Biz kendi macımızdan cıkıyorduk Ozan’ı arıyordum. Sergen de ona inanılmaz bir disiplin getirdi. Orada bunu gordu. Daha cok genc. Kendisine guzel bir hayat kurdu şu anda. Futbolun ihtiyacı olan donanımları sağladı, Alanya’da cok toparlandı. Sonrasında bizimle başladı ve ardından Emre takıma dahil oldu. Doğru ornekler cok onemli. Abilik bu işte cok onemlidir. Emre burada doğru abilik yapıyor hepsine. Takım icinde ilk kez uzun zaman sonra abilik konusunda boyle bir hava var” dedi. Kaleci Altay’a da değinen Yanal, genc file bekcisinin uzun suredir ozel bir psikologla calıştığına dikkat cekerek, “En basiti nerede ne soyleyeceğini cok iyi bilen bir oyuncu” ifadesini kullandı. “Tolga’nın sakatlığından donen futbolcu sayısı cok az” Tolga Ciğerci’nin yaşadığı sakatlığın oldukca ciddi olduğunu ve bu futbolcunun da buyuk bir ozveriyle calıştığını soyleyen Ersun Yanal, “Tolga’nın sakatlığından donen futbolcu sayısı cok az. Gecen sene her gun buraya geliyordu ve bireysel antrenmanını yapıp takımla birlikte butun mac toplantılarına giriyordu. Tolga adeta iğne ile kuyu kazdı. Cok sabretti ve bu sakatlığı atlatarak dondu. 11 bin metrenin altında koşmuyor şu anda. İnşallah milli takıma da cağrılır” diyerek oyuncunun yaşadığı değişime dikkat cekti. “Vedat’ı devre arasında almak istedik” Vedat Muriqi’nin transferi icin kendisinin de elinden geleni yaptığını soyleyen Yanal, “Bu oyuncunun takıma dahil olmasını devre arasında da istiyorduk. O donemde cok istedik ama transferi olmadı. Bu futbolcunun gelmesinde herkesin katkısı oldu” acıklamasında bulundu. Geride kalan 6 macın, fiksturun zor kısmı olduğuna dikkat ceken Yanal, “Geride kalan 6 haftaya gore en formda takımlar Gazişehir, Başakşehir, Galatasaray, Trabzonspor diyebiliriz. Ama fikstur acıklandığında bunu bilemezsiniz. Fiksturun zor olup olmayacağı, lig başladıktan sonra belli olur” şeklinde konuştu. Sezon başındaki kadro muhendisliğine de değinen Yanal, “Biz bu sene, gecen seneye gore yaklaşık 20 milyon Euro’ya yakın maaş tasarrufu yaparak takım kurduk. Oyuncular da gec geldi takıma. Bizim takımı anlamak, hissetmek icin zamana ihtiyacımız var. Munih’e gittik, stoper yoktu. Oynadığımız takımlar Bayern Munih, Real Madrid. Devre arasında da sıkıntımız vardı. Sadık’ı aldık. Tolgay kacıncı hafta geldi, Serdar kacıncı hafta geldi. Zajc’ı son gun aldık. Almanya’ya gittiğimizde, Bayern Munih bizim maca son Şampiyonlar Ligi macına cıkan kadronun aynısıyla sahaya cıktı” ifadelerini kullandı. Mehmet Ekici’yi uzulerek kadrodan cıkarttıklarını soyleyen Yanal, Serdar Aziz’in de sakatlığında kırığın boyutunun buyuk olduğunu belirterek, “Serdar Aziz’in kolunda uzun bir kırık var. Allah korusun macta bir duşse, ameliyat olması gerekiyor. Şu anda oynayanlar da iyi oynuyor bu bolgede” diyerek sozlerini tamamladı. İHA
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Fenerbahçe
- Ersun Yanal'dan Acıklamalar!