Elmalı Muhallebi Kupları Malzemeleri ( 6 kişilik )
Muhallebi icin Malzemeler
1 litre sut
1 bardak toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Elma harcı icin Malzemeler
3 elma
4 yemek kaşığı toz şeker
2 avuc kıyılmış ceviz
1 cay kaşığı tarcın
1 paket yulaflı biskuvi
Elmaların kabuklarını soyup ince rendeleyin.

Geniş bir tavaya rendelediğiniz elmaları alın ve uzerine toz şekeri ilave edin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Elmalar yumuşayınca cevizi ve tarcını ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp biskuvileri ekleyip soğumaya bırakın.

Elmalar soğurken tencereye sutu koyun. Şekeri, unu ve vanilyayı ekleyerek orta ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.

Muhallebi koyulaşınca ateşten alın. Parlaklık versin diye 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.

Soğuyan elmaları kuplarınızın dibine pay edin. Uzerlerine muhallebi ekleyin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun.

Soğuyunca uzerine iri cekilmiş ceviz serpiştirip nane yapraklarıyla susleyerek servis yapın.



KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI

__________________