MALZEMELER
1/2 kg Kuşkonmaz
Haşlamak icin :
1 litre su
50 gram tuz
1 limonun suyu
50 gram şeker
70 gram un,
75 gram margarin
1 adet orta boy soğan,
Bir tutam dereotu
2 corba kaşığı ciğ krema,
tuz
HAZIRLANIŞI
1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek kaynamaya bırakın.
Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın. Piştikten sonra cıkartıp suzun. Soğuttuktan sonra ince kucuk kupler biciminde doğrayın.
Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Unu ilave ederek, hafifce sarartın, îcine kepce kepce su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın.
Hazırlanan bu sosu corba icin kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları tencereye alın. Corba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin.
Doğranmış dereotunu uzerine doğrayarak servis yapın.
__________________
Kuşkonmaz Corbası
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Kuşkonmaz Corbası