Malzeme

4 yemek kaşığı Sıvı Sana
300 gram ıspanak
3 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet kuru soğan
1 adet havuc
Yarım su bardağı sut
6 su bardağı et suyu
Yarım demet dereotu
Tuz - karabiber


Hazırlanışı

Kuru soğanı yemeklik doğrayınız.

Havucun kabuklarını kazıyıp, kup kup kesiniz.

Ispanakları ayıklayıp, yıkadıktan sonra ince ince kıyınız.(Eğer dondurulmuş ıspanak kullanırsanız, ıspanağın suyunu iyice sıkınız.)

Dereotunu ince ince kıyınız.

Yayvan bir tencerede sıvı sanayı kızdırıp, kızan yağın icine doğranmış kuru soğanları ilave edip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.

Soğanlar renk alınca icine doğranmış havuc ve ıspanakları ekleyip, kavurmaya devam ediniz.

Daha sonra icine et suyunun yarısını, sutu ,tuz - karabiberi koyup, kaynamaya bırakınız.

Corba kaynarken, kalan etsuyunu ve haşlanmış bezelyeleri mikserle pure haline getiriniz.

Pure haline gelen bezelyeleri kaynayan corbaya ilave ediniz.

Pişen corbayı servis tabağına aldıktan sonra uzerine kıyılmış dereotunu serpip, sıcak olarak servis ediniz.
__________________