Malzeme

3 yemek kaşığı SanaCream Bonjour
1 adet orta boy karnıbahar
1 adet kuru soğan
3 adet koz biber
3 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı un
8 su bardağı tavuk suyu
Tuz-karabiber

Uzeri icin

1 su bardağı krema
Yarım demet dereotu

Hazırlanışı

Kuru soğanı piyazlık doğrayın.

Karnıbaharı ayıklayıp, yıkadıktan sonra kucuk parcalara bolun.

Koz biberleri şerit şerit doğrayın.

Dereotunu kıyın.

Sivribiberlerin tohumların cıkarıp, kıyın.

Derin bir tencerede Sana Cream Bonjouru kızdırıp, icine kıyılmış sarımsakları ve piyazlık doğranmış soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğanlar pembeleşince icine doğranmış karnıbaharları ve unu ilave edip, unun kokusu cıkana kadar kavurun.

Un kavrulunca icine tavuk suyunu ilave edip, kanıbaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Karnıbaharlar yumuşadıktan sonra mikser ile cekip, pure haline getirin.

Daha sonra corbanın icine sirkeyi, doğranmış sivribiberleri ve koz biberleri, tuz ve karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar bir taşım kaynatın.

Corbayı ateşten indirmeden once icine kremayı ilave edip, karıştırın.

Corbayı kaynatmadan servis tabağına alıp, uzerini dereotu ile susledikten sonra sıcak olarak servis edin.
__________________