MALZEMELER
8 Keci yada Koyun Pacası (temizlenmiş)
6 Su Bardağı Su
1 Orta Boy Soğan (kabuğu soyulup, butun bırakılmış)
2 Diş Sarmısak
1 Cay Kaşığı Tuz
2 Corba Kaşığı Rafine Yağ
1 Cay Kaşığı Kırmızıbiber
Terbivesi:
1/6 Su Bardağı Limon Suyu
2 Yumurtanın Sarısı
1 Corba Kaşığı Su


HAZIRLANIŞI
Alışılmış paca corbasına yumurtalı, limonlu terbiye katılmasıyla hazırlanan terbiyeli paca corbasının, kış mevsiminde başlangıc yemeği olarak yada icki sofralarının sonunda servis edebilirsiniz
Once, pacaların ustundeki kılları hafif ateşte utuleyiniz. Utulenmiş pacaları bol suda yıkayınız.
Buyuk boy bir tencereye pacaları, suyu, soğanı, sarmısağı ve tuzu koyup, orta ateşte bir taşım kaynatınız. (Bir delikli kepceyle ustte biriken kopukleri alıp atınız.) Tencerenin kapağını kapatıp, corbayı 4 saat pişiriniz.
Terbiyeyi hazırlamak icin, genişce bir tencereye su doldurup kaynatınız. Ustune kucuk bir kase oturtup, icine yumurta sarılarını, limon suyunu ve 1 corba kaşığı suyu koyunuz. Yumurta teli ile 2 dakika cırpınız. Kaynayan paca corbasından iki su bardağı alıp, terbiyeye iyice karıştırınız. Tencereyi ateşten alıp, kaseyi icinden cıkararak, icindeki terbiyeyi kaynayan corba tenceresine katınız. Bir kez karıştırıp, corba tenceresini ateşten alınız. Corbayı ısıtılmış bir servis kasesine boşaltıp servis ediniz
__________________