Tumer Metin Sert Konuştu
Beşiktaş0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Beşiktaş
- Tumer Metin Sert Konuştu
-
04-10-2019, 13:36:57Tecrubeli futbolcumuz Tumer Metin , "Askerlikten kacmak icin yurt dışına transfer olmak istiyor" şeklindeki iddialara sert cevap verdi. Askerden kacmak gibi bir duşuncesinin kesinlikle olmadığını belirten Tumer, "Askerliğimi gururla yapacağım. Sadece yurtdışında futbol oynamak istiyorum. Bu her oyuncunun gonlunde yatar. Bunu farklı mecralara taşımak buyuk hata olur. Bazıları hemen şimdi askere alınacağımı bunun icinde yurtdışına cıkmak istediğimi soyluyor, bu kocaman bir hakaret ve yalandır" dedi. Tumer konuşmasına şoyle devam etti: "Askerlikten kactığımı soyleyenler daha bu konuyla ilgili yasaları bilmiyor. Benim bir senem daha var. Yurt dışına transfer olmasam da bir yıl daha her hangi bir kulupte futbol oynayabilirim. Bu konuda kesinlikle herhangi bir sorun yok. Futbol olarak olgunluk yaşına geldim. Sezon sonu itibariyle kulubumle sozleşmem bitiyor. Şu an icin kulubumle sozleşmemi uzatma konusunda herhangi bir goruşmemiz olmadı. Benim en cok istediğim Avrupa'da futbol oynayabilmek. Bu benim en buyuk hayalim. Bu hayalimi gercekleştirmek icin Avrupa'nın unlu birkac takımlarıyla goruşmelerim suruyor. Ancak henuz ne bir anlaşma var, ne de bir takım." Yururlukteki yasaya gore profesyonel bir futbolcu askerliğini 33 yaşına kadar tecil ettirebiliyor. Bu yaştan itibaren ise bakaya durumuna duşuyor. Ancak bir futbolcu yurt dışına transfer olması durumunda o ulkede calışma hakkını kazanacağı icin 1 ay bedelli askerlik yapabilme hakkı kazanabiliyor. Yabancı ulkelerde işci olarak calışan ve o ulkede oturum hakkı kazanan kişiler, yasaların tanımış olduğu hak kapsamında 15000 Avro karşılığında askerliklerini 1 ay bedelli olarak yapabiliyorlar. Kaynak : Yeni Şafak (Fuat Guguloğlu) __________________