Alıntı:
Gectiğim gun Beşiktaş'ın transfer politikasını ağır bir dille eleştirmiştim. Transferlerin ezbere yapıldığı dile getirmiştim. Yeterli araştırmaların yapılmadığı ve scout ekibinin zayıflığıydı konumuz. Bu sozleri bir sureliğine geri alabilirim, cunku aldığım bir bilgiye gore Beşiktaş yonetimi onemli bir girişim icinde şu an. Arjantin U-19 takımında oynayan yetenekli bir orta saha futbolcusunu renklerine bağlayarak Turkiye'de eşine rastlanmamış bir transferi gercekleştirmeye calışıyorlar. Gercekten okuduğumda hayal mahsulu olduğunu bol bol duşunurdum, ama yakın isimlerden direkt boyle şeyler duyduktan sonra... Bu transfer icin iki sorun var. Biri İspanyol kuluplerin oyuncu uzerindeki yoğun baskısı. Diğeri Beşiktaş'tan gonderilmesi duşunulen Ricardinho'nun sozleşmesindeki fahiş tazminat! Fahiş diyorum cunku bu da eğer olur da o Arjantinli gelir Ricardinho gonderilmek istenirse, Del Bosque gibi bu konu uzun sure her yere malzeme olacak! Turkiye'ye gelen yabancıların yaşattığı klasik sorun işte. Sozleşmelerinde kendilerini oyle bir garantiye alıyorlar ki... Turkiye'ye her şeyi kabul ettirerek getirebiliyoruz bu isimleri. Duşunun ya futbolcunun kendisi sozleşme icin notere yoneticiyle birlikte gidiyor. Bu kadar sağlamda olmak istiyor işte. Turkiye'ye gelen yabancı futbolcuları 'zengin' etmeye devam ediyoruz. Arjantin'de aylık 30 bin dolara oynayanlar burada o rakamı haftada alıyorlar. Bu arada Beşiktaş yonetimi Fransazlara karşı boykot uygulamaya karar vermiş gibi. Bu işin esprisi ama Diatta transferinden sonra kolay kolay Fransa'dan bir futbolcu almayı duşunmuyorlar. Bakalım Beşiktaş'ta bu 19'luk surpriz ile uzun sure sonra iyi bir iş yapılmış olabilecek mi?
Boyle bir yazı gordum arkadaşlar acaba ne kadar doğru orasıda mechul tabiki. Sizce kim olabilir bu oyuncu? Arjantin u-20 takımının orta sahasına bakıldığı zaman aşağıdaki oyuncular var ; Alejandro Cabral - 2.750.000 € Damian Escudero - 4.450.000 € Alejandro Gomez - 2.800.000 € Maximiliano Morlalez - 5.000.000 € Matias Sanchez - 3.800.000 € Claudio Yacob - 5.000.000 € Oyuncuların yanındaki değerler almanların unlu transfer sitesi transfermark.de adresinden alınmıştır. Sizce bunlardan hangisi eğer gercekten ilgileniliyorsa formamızı giyet. Tabi unutulmaması gereken birşey İspanyol takımlarıda bu oyuncunun peşindeymiş. __________________