Dortmund'da forma giyen milli futbolcu Nuri Şahin NTV Spor'a ozel acıklamalarda bulundu. Genc oyuncu daha once teklifler aldığı Beşiktaş'ın yeni transferi Tabata icin, "Cok iyi futbolcu ama cok para. 8 milyon Euro'ya Avrupa'da cok onemli transferler yapabilirsiniz" dedi. A Milli Takım'n, Estonya ve Bosna Hersek macları icin Turkiye'ye gelen Nuri Şahin, Nike'ın "fark yarat" sloganı cercevesinde duzenlenen ve milli futbolcuların katıldığı reklam cekimlerine de katıldı. Genc futbolcu, Tabata transferinden, kendisine gelen tekliflere kadar bir cok konuda NTV Spor Servisi'nden Deniz Eke'ye değerlendirmelerde bulundu. Estonya ve Bosna hersek macları oncesinde hem kendi adına hem de takımın genel durumu hakkında neler soylemek istersin? N.Ş: Biz takım olarak elimizden geleni yapacağız. Biz 6 puan alıp Bosna’nın puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Son Ukrayna macında cok iyi oynadık. Takım yavaş yavaş oturmaya başladı. Cok genc bir takımımız var, fakat dediğimiz gibi 6 puan alıp umarım Bosna’yı geceriz. Herkesin merak ettiği bir soru var. Cok yazıldı, konuşuldu. Gectiğimiz sezondan beri ozellikle Beşiktaş ile anıldın. Nedir perde arkası? N.Ş: Goruşmedim dersem yalan olur. Galatasaray ve Beşiktaş’tan teklif geldi, fakat Turkiye’yi Avrupa’da temsil etmek istiyorum. Turkiye’ye gelmeyi şu anda duşunmuyorum. Beşiktaş’ın teklifi icin Sinan Engin ile goruştum, teşekkur ettim. Burada da onemli takımlar var bu tercihini neye gore yapıyorsun? Neden Avrupa? N.Ş: Ben takımların hicbirini kucumsemiyorum. Ozellikle Galatasaray, Fenerbahce ve Beşiktaş cok buyuk takımlar. Her futbolcu kaliteli takımda oynamak ister fakat Turk futbolcuların daha cok Avrupa’da oynamasını gerekli gorduğum icin şu anda hic duşunmuyorum. Peki onumuzdeki donemlerde bir Turk takımını tercih etsen bu hangisi olur? N.Ş: Bunu soylemek icin cok erken. Şu takımda oynamak isterim diyemem. Baban futbol kariyerinde etkili...Babası istemediği icin gelmiyor gibi bircok haber yapıldı...Nedir işin aslı? N.Ş: Ailemle birbirimize cok duşkunuz, fakat annem daha cok korkuyor medyadan. Onlar da istemiyor Turkiye’de devam etmemi şu anda. Dortmund’da herkes mutlu. Peki Dortmund’da futbol nasıl gidiyor? N.Ş: Şu anda her macta 90 dakika oynadım. Benim hedefimde 34 macın 34’unde de oynamak, sakatlık yaşamamak, “fark yaratmak” var. 4 mactan 5 puan aldık fena değil. Peki transfer doneminde cok anıldığın Beşiktaş’ın son transferi Tabata hakkında neler soylemek istersin? N.Ş: Cok iyi futbolcu ama cok para. 8 milyon Euro’ya Avrupa’da cok onemli transferler yapabilirsiniz ama umarım Beşiktaş’a yararlı olur. ntvspor video http://www.ntvmsnbc.com/id/24996240 __________________