Beşiktaşımız’ın başına geldiği gunden beri kulubumuzun geleceğini garanti altına alan bircok projeyi gercekleştirerek tarihe gecen, 2008-2009 sezonunda asla unutmayacağımız cifte şampiyonluk sevincini camiamıza yaşatan Başkanımız Yıldırım Demiroren, Beşiktaş Dergisi’nin Eylul sayısında birlik ve beraberlik sağlandığında yakalanan başarıları vurgularken, yine onemli projeleri gercekleştirmeye devam edeceklerinin mujdesini verdi. Başkanlığa secildiği tarihten itibaren, gece-gunduz demeden canla-başla kulubumuzun başarısı icin calışan Yıldırım Demiroren, ne mutlu ki camiamıza cifte şampiyonluk yaşattı. Aynı zamanda tesisleşme konusunda atılan adımlar ve branşlarda elde edilen başarılarla da gurur duymamızı sağlayan Başkanımız Demiroren ile “Hayatımın en buyuk anlamı” dediği Beşiktaş’a hizmetlerini konuştuk. 31 Mayıs 2004 tarihinde Beşiktaş Jimnastik Kulubu Başkanı secildiğiniz gunden itibaren tum branşlarda kazanılan kupalar burada... Bu kupalara bakınca neler goruyorsunuz, neler hissediyorsunuz? Bu kupalar, bizim gece gunduz verdiğimiz emeğin, zor gunlerimizin odulu... Gurur duyuyorum elbette... Beşiktaş’ın icinden gelen bir başkan olarak, Beşiktaş’a kazandırdığımız her şey; tesisler, kupalar, hayata gecirdiğimiz tum projeler beni sonsuz mutlu ediyor. Beşiktaş’a hizmet etmek benim hayatımdaki en onemli unsur, hayatımın en buyuk anlamı... Butun bu kupaların icinde sizi en cok hangisi mutlu ediyor? Bu yıl kazandığımız iki kupanın yeri ayrı... İki kupayı birden kazanmak her başkana nasip olacak bir başarı değil cunku... Aynı zamanda Beşiktaş’ın iki kupayı 19 yıl sonra bu donemde kazanmış olması, bu iki kupanın camiamıza yaşattığı mutluluk da benim icin cok onemli. Ancak sadece futbolda kazandığımız bu iki kupa değil; benim donemimde branşlarda elde ettiğimiz tarihi kupalardan da gurur duyuyorum... Hentbolda, satrancta, tekerlekli sandalyede, bayan basketbolda Beşiktaş tarihinin ilk kupalarını kazandık. Bunlar da benim icin cok anlamlı ve değerli... Amator branşlarda kazanılan kupalardan soz acılmışken; siz goreve geldiğiniz ilk gunden itibaren Beşiktaş’ın logosunun olduğu her branşta şampiyonluğu, başarıları hedeflediğinizi soylemiştiniz. Beşiktaş Kulubu icin amator branşları, Beşiktaş logosunu taşıyan butun takımları tartışmasız cok değerli ve onemlidir. Biz amator branşlarımıza destek verdik, onlar da bu desteği karşılıksız bırakmadılar. Muzemizi kupalarla, madalyalarla doldurdular. Binlerce gence spor yapma olanağı tanıyor olmak, onların sağlıklı yetişmesine katkıda bulunmak bile kupalar kadar anlamlıdır. Ancak herkesin kabul etmesi gerekiyor ki, amator branşların futbol gibi geliri yok. 3-4 milyon dolar harcadığınız bir branşın 1 lira geliri yok. Bu nedenle sponsorluk calışmalarına ağırlık veriyoruz. İlk başta bize karşı cıkanlar oldu ancak biz bu konuda da Turk Sporu’na oncu olduk. Bizim başlattığımız sponsorluk calışmalarını diğer kulupler de takip etti. Amator branşlarımızın yaşaması, daha buyuk başarılara imza atması icin sponsorluk gelirlerini artırmak zorundayız. Bu konuda gucu olan butun Beşiktaşlılar’ı da amator branşlarımıza sponsor olmaya, destek olmaya davet ediyoruz. İnonu’yu yenilediniz, Akatlar ve 50 yıllık Fulya projesini de hayata gecirdiniz. Ozellikle Fulya Suleyman Seba Kompleksi’nin acılış kurdelesini keserek tarihe gectiniz. Acılış gunu yaşadığınız heyecana ve mutluluğa şahidiz. Tesisleşme anlamında Beşiktaş’a kazandırdıklarınız ile ilgili neler soylemek istersiniz? En buyuk şampiyonluğumuz Fulya... Sadece bugunun Beşiktaşlılar’ına değil, gelecek nesillere de en buyuk armağanımız... Hakkı Yeten, Mehmet Ustunkaya, Suleyman Seba, Serdar Bilgili gibi değerli Beşiktaş başkanlarının uğruna emek verdiği bu dev projenin acılışını yapma mutluluğunu yaşadık. 106 yıllık tarihimizde, son 50 yıldır hayalini kurduğumuz bu projenin benim donemimde tamamlanmış olması hayatımın sonuna kadar taşıyacağım en onemli gurur kaynağım. Kuresel marka olma vizyonuyla, Turk sporu ve Beşiktaş icin daha nice onemli yatırımlara imza atmaya devam edeceğimizi bir kez daha bu vesileyle dile getirmek istiyorum. Yeni hedefleriniz neler? Beşiktaş icin hedefler bitmez... Bu yıl olduğu gibi Beşiktaş bayrağını en yukseklerde dalgalandırmak, yeni başarılara, şampiyonluklara imza atmak, BJK İnonu Stadı projesini, Kartalcell’i hayata gecirmek, yeni sosyal projelere imza atmak oncelikli hedeflerimiz. Beşiktaş’ın formasında maddi kazanc beklemeksizin Turk Kızılayı’nın ismini taşıması tum Beşiktaşlılar’ı gururlandırdı... Dunyada bunun ornekleri sayılı... Turkiye’de bu uygulamayı halkın takımı Beşiktaş’ın başlatması, bu anlamda da bir ilke imza atması, Beşiktaş’ın değerlerine sahip cıktığımızın en acık gostergesidir. Bu tam da Beşiktaş’a yakışan, tum camiayı mutlu eden, Beşiktaşlılığın ne olduğunu somut bir şekilde anlatan bir uygulama oldu. Camiaya verdiğiniz sozleri yerine getirdiniz. Sizin camiadan ve taraftarlarımızdan beklentileriniz nelerdir? Beşiktaş taraftarının ustunluğunu, ayrıcalığını herkes kabul ediyor. Takımını yurekten destekleyen, Beşiktaş’ı bir yaşam felsefesi olarak benimseyen cok ozel bir taraftarımız var. Ancak Beşiktaş’ın hem ulkemizde hem Avrupa’da cok daha buyuk hedefleri gercekleştirebilmesi icin taraftarlarımıza duşen onemli gorevler bulunuyor. Birincisi; taraftarımız sadece maca gelmekle yetinmemeli, kulube sahip cıkmalı. Milyonlarca Beşiktaşlı var. Her bir taraftar Beşiktaş icin ayda 10 dolar harcasa, kulubun ekonomik yapısı cok daha guclu bir hale gelir. Her taraftar, ekonomik gucune gore kulubune destek olmalı. Kimi bir dergi alabilir, kimi bir forma, kimi kombine kart alır, kimi sponsor olur. Her Beşiktaşlı’nın Beşiktaş icin yapabileceği bir şeyler mutlaka vardır. İkincisi de; taraftar futbolda elde edilen haftalık neticelere gore hareket etmemeli. Beşiktaş iyi gunde de kotu gunde de hep hayatımızın icinde olmalı. Camiamızdan taraftarımızdan en onemli beklentim de budur. Her zaman soylediğim gibi birlik beraberlik icinde hareket ettiğimiz zaman Beşiktaş’ın onunde durabilecek engel yok. Beşiktaş Camiası belki de uzun yıllar sonra bu yıl gercek anlamda kenetlendi ve bunun neticesinde 2009 Beşiktaş’ın yılı oldu; 50 yıllık Fulya projesi hayata gecti, sezonu iki kupayla tamamladık... Herkes başarı gelirse birlik ve beraberliğin gercekleşeceği inancını taşır. Oysa birlik, beraberlik gelirse başarı gelir. Beşiktaş bu yıl camia olarak kenetlendi, hedeflerimize ulaştık. Bu birlikteliğin bundan sonra da devam edeceğine olan inancım sonsuzdur. Bu yılki beraberliğimizin ardından gelen başarılarımız butun camiamız icin unutulmayacak, unutulmaması gereken bir ornektir. Yeni sezonla ilgili neler soylemek istersiniz? Ben ve ekibim, en zor gunlerde bile başarıya inandık. Neticesinde, biraz once de soylediğim gibi, hem camiamız icerisinde hem de futbol takımımızda sağladığımız birlik, beraberlik ve dayanışma ile cok onemli bir başarıya imza attık. Cifte şampiyon unvanını elde ettik. Ve ne mutlu ki bu başarıya koşarken takımımızın başında olan Mustafa Denizli ile yolumuza devam ediyoruz. Aynı zamanda evladımız Nihat Kahveci başta olmak uzere, birbirinden yetenekli oyuncuları kadromuza dahil ettik. Beşiktaş ruhunu, Beşiktaş duruşunu, Beşiktaş’ın kimliğini oluşturan geleneklerini sahaya yansıtan yeni takımımızın da, Beşiktaş Tarihi’nde yer alan efsane kadrolardan biri olacağına yurekten inanıyorum. Bu sezon unvanlarımızı korumanın yanı sıra Şampiyonlar Ligi’nde de Beşiktaş’ın adını daha yukarılara yazdırmak icin mucadele edeceğiz. İnanıyorum ki, daha cok calışacağız ve fazlasıyla hak ettiğimiz butun başarıları bu sezon da bir bir yaşayacağız. Bir kelime ile soylemeniz gerekirse; Beşiktaşlı olmak sizin icin nedir? Ayrıcalıktır. Son sozde Beşiktaş Camiası’na nasıl bir mesaj vermek istersiniz? Beşiktaş’ın bugunu de geleceği de aydınlıktır. Teşekkur ederim. Kaynak : Resmi Site __________________