Havuclu ezme (3-4 kişilik)

Malzemeler:

4-5 orta boy havuc
1-2 iri diş sarımsak
Yaklaşık 3 corba kaşığı yoğurt
1 corba kaşığı mayonez
Zeytinyağı
Tuz


HAZIRLANIŞI :
Havuclar guzelce yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir. Rendelenen havuclar 1 corba kaşığı zeytinyağının kızdırıldığı tavada sotelenir. Pişirilirken bir miktar da tuz eklenir. Havucların rengi değiştikten sonra havuc tadı daha baskın gelecek kadar sarımsaklı yoğurt eklenir. (yoğurtta tam olcuye uyulma zorunluluğu yoktur, cok yoğurtlu olmaması gerekir. Goz kararı ekleyin) Uzerine de mayonezi ekleyip, guzelce karıştırın. Siyah zeytin ile susleyip meze tabağında soğuk servis yapın.
__________________