Malzemeler :

1 kg balık (kolyoz, kefal, lufer, hamsi, kılıc gibi)
6-7 Diş sarmısak
1-2 Diş karanfil
10-15 Adet tane karabiber
7-8 Adet defne ve limon yaprağı
3 Adet sulu limon
1 Corba kaşığı tuz
Yeterince su

Hazırlanışı

Kolyoz, kefal, lufer, hamsi, kılıc gibi balıklardan yapılır.
Once balıklar temizlenip filetosunu cıkarılır.
Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gun tuzlanmış balıklar bir tepsi icinde bekletilir.
Ertesi gun tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır.
Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir.
Birkac adet tane karabiber serpiştirin.
1-2 diş karanfil koyup uzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, centilmiş sarmısakları koyun.
Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 corba kaşığı tuz koyarak eritin.
İcine 3 adet limon suyu sıkın.
Hazırladığınız bu suyu balıkların uzerine dokup bir ağırlıkla bastırın.
Bu balık turşusu 2-3 gun icinde ikrama hazır olur.
Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur

__________________