MALZEMELER

200 gr kadayıf
1 corba kaşığı kuş uzumu
1 corba kaşığı badem
1 corba kaşığı izmir uzumu
100 gr margarin
1/2 tavuk goğsu
1 soğan rendesi
2.5 su bardağı pirinc
50 gr badem
Tuz, tarcın
1 cay kaşığı safran
2 tatlı kaşığı şeker
1 bardak tavuk suyu
1.5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 kahve fincanı sıvıyağ


HAZIRLANIŞI

Soğanı sıvıyağda kavurun. Pirinc, tuz, şeker, tavuk suyu ekleyerek pişirin. Tavuğu haşlayın. Kadayıfın uzerine margarini dokerek iyice yoğurun. Bir tencereyi yağlayarak tabanına ve kenarına kadayıfı yapıştırıp elinizde sıkıştırın.
Kadayıfın uzerine tavuk etlerini didikleyip dizin. Pilavı soğuttuktan sonra tarcın ilave ederek karıştırın ve tavuğun uzerine ekleyin. Sırayla bademi, kuş uzumunu, safranı yerleştirerek tum malzemeleri sıkıştırın.
Hazırladığınız kadayıflı pilavı 200 derece ısıtılmış fırında ustu kızarana kadar bekletin. Piştikten sonra buyuk bir servis tabağına ters cevirin ve dilimleyerek servis yapın.

__________________