Kuru Erikli Hindi Sarma Malzemeleri
5 adet milfoy hamuru
1 adet yumurta – uzeri icin

Hindi marinasyon icin Malzemeler
1 adet hindi goğus
1 dal biberiye yaprakları
3 dal taze kekik yaprakları
1 diş sarımsak – ezilmiş
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Mantarlı Harc icin Malzemeler
1 adet soğan
10 adet kestane mantarı
10 adet kultur mantarı
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Erik Sos icin Malzemeler
1 su bardağı kuru erik
2 su bardağı tavuk suyu
½ adet limon suyu
½ adet limon kabuğu
3 yemek kaşığı toz şeker
1 cay kaşığı silme toz zencefil
Hindiyi iki strec arasında dovmek suretiyle inceltin.

Hindi icin olan malzemeleri bir kapta karıştırın ve hindiye masaj yaparak her tarafına yedirin. 15-20 dakika bu sosun icinde dinlendirin.

Mantarlı harc icin, mantarları ince doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı ezin. Bir tavaya zeytinyağı ekleyip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından mantar ve sarımsakları ekleyip sularını tamamen cekinceye kadar kavurmaya devam edin. Pişirdiğiniz harcı rondoya alın iyice pure oluncaya kadar cekin. Aynı tavaya yeniden alıp, tamamen sıvı kalmayacak kadar pişirin. Kenara alıp soğutun.

Erik sos icin, tum malzemeleri sos tavasına alın, erikler yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika yuksek ateşte kaynatın. Ardından el blenderıyla sosu cekin. Soğutun.

Sosun icinde ki hindiyi alıp, strecin uzerine serin, icerisine erik sosu surun ve rulo olacak şekilde strec yardımıyla sarın. Mutfak ipi yardımıyla hindiyi acılmaması icin iyice bağlayın.

Bir tavaya az zeytinyağı koyup hindinin her tarafını iyice muhurleyin. Ardından kenara alıp, iplerini kesin.

Milfoyleri buzluktan cıkartıp, dikdortgen olacak şekilde birleştirin. Hazırladığınız mantarlı harcı milfoylerin uzerine yayın. Hindiyi yerleştirip, milfoyu hindiyi kavrayacak şekilde kapatın.

Uzerine yumurta surup, 190 derecede 40 dakika pişirin. fırından cıkarttıktan sonra 10-15 dakika dinlendirip servis edin.



KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI

__________________