Karamela pay tarifi icin malzemeler
Hamuru icin

113 gr tereyağı
1 tutam tuz
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı Turk kahvesi
70 gr toz şeker
25 gr kakao
145 gr un
50 gr cekilmiş fındık
Cikolata ganaj icin

170 gr bitter cikolata
170 ml krema
Karamelli puding icin

175 gr toz şeker
50 ml su
50 ml krema
100 gr esmer şeker
45 gr mısır nişastası
1 tutam tuz
700 ml sut
4 yumurta sarısı
55 gr tereyağı
1 paket vanilya
Uzeri icin

350 ml krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı iri cekilmiş fındık
Karamela pay Nasıl Yapılır
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tereyağını mikserle cırpın. Tuz, vanilya, kahve, şeker, kakao, un ve fındıkları ekleyin. 20 cm’lik cam kalıbı yağlayıp hamuru yerleştirin. 18 dakika pişirin. Cikolata ganaj icin cikolatayı ısıtılmış kremada eritin. Karışımın 3/4 su bardağı kadarını tart tabanına dokun. Karamelli puding icin şeker ve suyu karamel olana kadar pişirin. Kremayı ekleyin. Şekerler, nişasta, tuz ve sutu bir tencerede karıştırın. Orta ateşte kaynatın. Karameli ekleyin. Yumurta sarılarını cırpın. 1 su bardağı kadar karamel karışımından ekleyin ve tekrar karamelli pudinge ilave edin. Birkac dakika pişirin. Tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Hamur tabanın icine doldurun. 6 saat buzdolabında soğutun. Kremayı şeker ve vanilya ile birlikte iyice cırpın. Payın uzerine kremayı doldurun. Kalan ganajı ve fındıkları uzerine gezdirerek servis yapın.

lezzet.com
__________________