
Malzemeler
4 parca tavuk 4 adet buyuk boy soğan 4 yemek kaşığı sumak 1 cay kaşığı yenibahar 1 avuc dolmalık fıstık 1/2 su bardağı zeytinyağı 4 adet bazlama ekmeği 1 cay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir) Nasıl Yapılır?
Fırınınızı 200 derecede ısıtın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp kızdırın. Tavuklar altın rengi bir renk alana kadar kızartın. Tamamen pişmeleri gerekmiyor. Soğanları iri iri piyazlık doğrayın. Geri kalan butun yağı kızdırıp soğanları ekleyin, yakmadan iyice yumuşatın. Ocaktan indirmenize 1-2 dakika kala tavukları ve baharatları da ekleyip, karıştırın. Her bazlama ekmeğinin uzerine bol soğan ve 1 parca tavuk koyun. Tava da kalan yağdan da az miktarda ekmeğe yedirin. Fırına atın, 10 dakika sonra yemeğiniz hazır. Fırından cıkardıktan sonra uzerine kavrulmuş dolmalık fıstık gezdirin.
__________________