Malzemeler :

1 butun dil
2 adet soğan
Az kara biber
Tuz
1 adet havuc
2 litre su


Yapılışı :

Dil butun olarak yıkanır. Derince bir tencereye konur, uzerine su ilave edilir. Ayıklanmış soğan butun olarak, temizlenip yıkanmış havuc dorde bolunmuş olarak tencereye atılır ve iki saate yakın sure dil iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Dilin pişip pişmediği ince uclu bir bıcak yardımıyla kontrol edilir. Piştiğine emin olunduktan sonra dil tencereden cıkarılır. Ilık iken dışındaki kalın derisi soyularak atılır (Bu işlem ılıkken yapılmalıdır soğuyunca deri soyulmaz). Daha sonra dil soğumaya bırakılır. İyice soğuduktan sonra bir parmak kalınlığında kesilir ve servis tabağına dilimler halinde yerleştirilir. Uzerine hafifce tuz ve karabiber serpilir.

Not: Dilin sosu kullanılmak istenirse tencerenin dibinde kalan malzeme bir blendırda cekilir ve servis tabağında dillerin uzerine dokulebilir.
__________________