Malzeme :
500 gr kayısı
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı haşlanmış pirinc
2 Corba kaşığı margarin
1 Su bardağı ceviz
1 Su bardağı uzum
1 Cay kaşığı tarcın
6 Adet karanfil
1 Adet havuc rendesi
1 Su bardağı su
2 Corba kaşığı hindistancevizi
Hazırlanışı:
Kayısıları akşamdan suya koyun.
Suda beklemiş olan kayısıları ertesi gun yıkayıp, 5 dakika haşlayın.
Suyunu suzun ve soğutun.
Haşlanmış pirincin icine 1 corba kaşığı şeker, ince rendelenmiş havuc, ceviz, robottan gecirilmiş uzum, tarcın koyun ve karıştırın.
Bu karışımdan kiraz buyukluğunde alın ve kayısıların arasına doldurun.
Kayısıları cam bir tepsiye dizin.
Uzerine şekeri serpin, karanfilleri ilave edin ve 1 su bardağı su ile 2 corba kaşığı margarin koyun.
Uzerini folyo ile kapatıp, fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Tatlı soğuyunca hindistancevizine bulayıp, tabağa dizin.
Soğuk olarak servis yapın.

__________________