MALZEMELER
12 beyaz lahana yaprağı
1 yemek kaşığı aycicek yağı
1 soğan, ince doğranmış,
100 gr kuru fasulye, geceden ıslatılmış
600 ml tavuk suyu
Tuz
1 yemek kaşığı domates salcası
1 limonun suyu
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip, 5 dakika hafifce renk alıncaya kadar pişirin. Fasulyeleri suzup tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp fasulyeler yumuşuncaya dek 1 saat pişirin.
Bu arada başka bir tencereye tuzlu su koyup bir taşım kaynatın. Lahana yapraklarının sert kısımlarını ayırıp ikişer ikişer kaynamış suya atarak kıvrılabilir olana kadar haşlayın. Dikkatlice suzup, akan soğuk suyun altında tutun, sonra bir kağıt havlu ustunde kurumaya bırakın.
Fasulyeleri suzup tahta kaşıkla ezin. Fasulye puresinin icine domates salcası, limon suyunun yarısı, tuz ve biberi katıp karıştırın.
Fasulye kanşımınından bir yemek kaşığını lahana yaprağının baş tarafına koyun, 2 tarafını kıvırarak yuvarlayın. Boylece 8 adet lahana sarması hazırlayın.
Kalan yaprakları buyuk bir tencereye yerleştirin. Sarmaları ustune koyun. Kalan limon suyunu sarmaların uzerine gezdirin. Sarmaların uzerini kapatacak kadar soğuk su koyup tuz serpiştirin. Dolmaların uzerine bir porselen tabağı ters olarak yerleştirin.
Tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynatın. Ağır ateşte l saat pişirin.
Dolmaları sıcak bir tabakta servis yapın.
SERViS ONERiSi: Bulgur pilavıyla birlikte servis yapabilirsiniz.
ALIŞVERİŞ ONERiSi: Fasulyeleri pazardan alın. Eski fasulyeler cok sert olur ve yumuşatılamaz.
__________________
Fasulye İcli Lahana Sarması
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Fasulye İcli Lahana Sarması