MALZEMELER

4 adet orta boy elma 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu 4 yemek kaşığı esmer şeker 1/2 tatlı kaşığı tarcın 1 cay kaşığı vanilya ozutu 200 gram yulaflı biskuvi 1/2 su bardağı ince cekilmiş ceviz ici

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkayıp dort eşit parcaya bolduğunuz elmaların cekirdekli kısımlarını temizleyin. Kabuklarını soyup kup şeklinde doğrayın. Kararmaması icin taze sıkılmış limon suyuyla harmanladığınız elma kuplerini geniş tabanlı bir tencereye aktarın. Esmer şeker eklediğiniz elma kuplerini, suyunu salıp hafif bir renk alana kadar orta ateşte soteleyin. Tarcın ve az miktarda vanilya ozutu katıp karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Yulaflı biskuvileri kucuk parcalara bolun, arzuya gore mutfak robotundan gecirip kucuk parcalar haline getirin. İnce cekilmiş ceviz iciyle harmanlayın. Cam servis bardaklarına; bir kat biskuvi kırığı, bir kat sotelenmiş elma ekleyip beş katlı tatlılar hazırlayın. Sınırlı sayıda malzemeyle kısa surede hazırlayabileceğiniz tatlıyı bekletmeden servis edin.

__________________