Cekirdekli biskuvi tarifi icin malzemeler
Malzemeler

250 g tereyağı
150 g yoğurt
100 ml zeytinyağı
Tuz
1 paket kabartma tozu
540 g un

Uzeri icin

1 yumurta akı
4 yemek kaşığı ay cekirdeği ici

Cekirdekli biskuvi Nasıl Yapılır
Tereyağı, yoğurt, zeytinyağı ve bir tutam kadar tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın. Kabartma tozu ve unu ekleyip puruzsuz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru unladığınız tezgahın uzerine alın ve merdane yardımıyla acın. Şekilli bir kurabiye kalıbıyla parcalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Uzerine yumurta akı surup ay cekirdeği serpin ve onceden ısıtılmış 180 derece fırında uzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk servis yapın.

Lezzet

__________________