Suryani icli koftesi (KİTEL RAHA) tarifi icin malzemeler
300 g kıyma (Orta yağlı)
3 adet orta boy soğan (İnce kıyılmış)
2 corba kaşığı sıvı yağ
1 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
1 tatlı kaşığı yenibahar, karabiber, pul biber
Tuz
100 g cekilmiş ceviz ici
Hamuru icin:
200 g yağsız dana kıyma
200 g ince bulgur
200 g yarma bulgur
200 g irmik
Tuz
Uzeri icin:
Suzme yoğurt
50 g tereyağı
Toz biber
Suryani icli koftesi (KİTEL RAHA) Nasıl Yapılır
İc malzemesi icin soğanları sıvı yağ ile birlikte karamelize olana dek kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. En son kıyılmış maydanozu, tuzu, cekilmiş ceviz icini ve baharatı ekleyip tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Hamuru icin bulgurları, irmiği ve tuzu harmanlayıp yoğurma kabına alın. Uzerini ortecek kadar su ilave edip kapağını kapatın. Şişmesi icin 15 dakika bekletin.
Kıymayı ekleyin. Orta sertlikte bir hamur elde edince hamurdan yarım yumurta buyukluğunde parcalar koparın. Elinizi ıslatıp hamuru avucunuzun icinde yuvarlayın ve ortasını hafifce cukurlaştırarak baş ve işaret parmaklarınız arasında dondurup kenarlarını inceltin. İcindeki boşluğa kıymalı ic malzemesinden yerleştirin. İstediğiniz şekilde kapatın.
Geniş bir tencereye 8 bardak suyu ilave edin. Kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuzu ve 2 corba kaşığı sıvı yağı ekleyin. Kofte hamurlarını kaynar suyun icine atıp haşlayın.
Kofteler suyun yuzune cıkınca haşlanmış demektir. Kofteleri kevgirle geniş bir servis tabağına alın.
İsteğe gore uzerini suzme yoğurt ve tereyağında kavrulmuş toz biber dokerek servis edebilirsiniz.

lezzet.com
__________________