İnce bulgurla yapılan bu minik kofteler yoğurt ve ozel sosla servis edildiğinde inanılmaz bir lezzet ortaya cıkıyor.

Malzemeler
Bir bucuk su bardağı ince bulgur

Yarım su bardağı un
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı salca

Sos icin:
2 adet soğan
1 corba kaşığı salca
2 corba kaşığı tereyağı

Nasıl Yapılır?
İnce bulgurun uzerine cıkacak kadar sıcak su ekleyip şişmesini sağlayın. İcine yarım su bardağı un, yumurta, soğan ve salca ekleyip butun malzemeyi yoğurun. Fındık buyukluğunde parcalar koparıp avucunuzun icinde yuvarlayıp kofteleri hazırlayın. Hazırladığınız kofteleri sıcak suda haşlayıp kevgirle servis tabağına alın. Uzerine yoğurt dokun. Diğer tarafta ince kıyılmış soğan ve 1 corba kaşığı salcayı tereyağında kavurun. Sosu yoğurdun uzerine gezdirip servis yapın.

Afiyet olsun...

__________________