MALZEMELER

1 kilogram boğurtlen 1 kilogram toz şeker 2 adet karanfil 1/2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

NASIL YAPILIR?

Ayıklanmış boğurtlenleri bol suda yıkadıktan sonra fazla sularını suzdurun. Boğurtlenleri bir sıra boğurtlen bir kat toz şeker olmak uzere orta boy bir tencereye alın. Toz şeker sayesinde sularını salması icin kapağı kapalı tencerede, oda ısısında 2 saat kadar bekletin. Suyunu salan meyveleri ocağa alın. Orta ateşte başlattığınız pişirme işlemini kısık ateşte 20-25 dakika kadar surdurun. Kıvam almaya başlayan recele taze sıkılmış limon suyu ve arzuya gore karanfilleri kattıktan sonra 3-4 dakika daha pişirin. Ocaktan aldığınız receli, soğuttuktan sonra temiz bir kavanoza aktarın. Kapağını sıkıca kapatıp karanlık ve serin bir yerde muhafaza edin. Kahvaltı sofraları ve tatlı tariflerinizde sevdiklerinizle paylaşın.

__________________