MALZEMELER
Hamuru icin:
1 su bardağı un 1/2 su bardağı su 2 adet kucuk boy yumurta 60 gram tereyağı (yaklaşık 2 yemek kaşığı) 1/2 cay kaşığı tuz Kızartmak icin:
1,5 su bardağı aycicek yağı Servisi icin:
1/2 su bardağı toz şeker 90 gram bitter cikolata
NASIL YAPILIR?
Su, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve tuzu kucuk bir tencereye alıp tereyağı eriyene kadar kısık ateşte kaynatın. Elenmiş unu azar azar ekleyip surekli karıştırarak hamurun toparlanmasını sağlayın. Toparlanan hamuru ocaktan alın. Karıştırarak soğumasını sağladıktan sonra yumurtaları teker teker kırıp bir spatula yardımıyla karıştırarak hamura yedirin. Tatlıları kızartmak icin aycicek yağını geniş tabanlı, kenar kısımları hafif yuksek bir tavada kızdırın. Hazırladığınız yumuşak kıvamlı tatlı hamurunu uc kısmına tırtıklı duy takılı krema sıkma poşetine aktarın. Tatlıları istediğiniz uzunlukta kızgın yağa bırakın. Her tarafı nar gibi kızardığında bir kevgir yardımıyla ocaktan alın. Fazla yağlarını bırakmaları icin kağıt havlu serili bir servis tabağı uzerinde kısa bir sure bekletin. Kucuk parcalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız bitter cikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere uzerinde benmari usulu eritin. Sıcak tatlıları butunuyle toz şekere buladıktan sonra eritilmiş bitter cikolataya batırarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
__________________