Ozellikle calışan kadınlar ve anneler icin elimizin altında her daim bulunabilecek malzemelerden yapılabilen pratik tarifler kurtarıcı olabiliyor. Ben de calışan bir kadın olarak genellikle bu tariflere yoneliyor ve farklı bir tarif buldukca da paylaşmayı seviyorum. Lezzetinin de yerinde olması şartıyla elbette!

Fırsat buldukca pratik tariflere vermeye calışacağım. İlk tarifim: Tadıyla damaklara, sunumuyla goze hitap eden hafif lezzet Cilekli Parfe



Cilekli Jole Parfe icin

1 paket cilekli jole

Cilekli puding (hazır)

1 su bardağında krem şanti

Cilekli Puding icin Malzemeler

5 su bardağı sut

1 su bardağı şeker

1 cay bardağı nişasta 1 kase cilek

Yapılışı

Joleyi kutunun uzerindeki tarife gore hazırlayarak kalıbın icine dokun. Hazır olan jolenizi soğuması icin eşit bicimde kulplarınıza paylaştırın. Cileki joleden sonra cilekli pudingi hazırlayabilirsiniz.

Cilek haric tum mazlemeleri karıştırın ve kısık ateşte kaynayıncaya dek pişirin. Sade pudinginiz ocakta pişerken cilekleri blenderdan gecirin ve cilekleri de pudinge ekledikten sonra bir iki taşım daha kaynatın. Sonraki adımları da gorseldeki gibi gercekleştirin, en son krema ile susleyip sevdiklerinizle paylaşın.
__________________