Malzemeler

2,5 su bardağı sut
1 adet bayat ekmek
8 adet kuru incir
4 adet yumurta
3 corba kaşığı tereyağı
3 corba kaşığı bal

Hazırlanış

Ekmek bir kaseye ufalandıktan sonra sut ile ıslatılır. Yumuşaması icin 20 dakika bekletilir. İncirler de suda bekletilerek yumuşatılır. Suzulmuş incirlerin her biri 5-6 dilim halinde kesilir. 4 yumurta cırpılarak onceden eritilmiş 2 kaşık tereyağı, bal ve sutluk ekmek ile birlikte mikserle karıştırılır. Daha sonra incir dilimleri bu karışıma eklenir. 18X20 cm ebadındaki bir fırın kalıbı yağlı kağıt ile doşenir ve kalan tereyağı ile yağlanır. Elde edilen karışım dokulur ve daha onceden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir. Krem şanti veya kaymak eşliğinde servis yapılır

__________________