Yemek Adı : Profiterol
Mutfak : Turk
Turu : Tatlılar
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::
MALZEMELER ;
2.5 cay bardağı su
50 gr margarin
1.5 subardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişaştası
4 yumurta
1 cay kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı şeker

Krema Malzemesi :

3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
yarım litre sut
1 yumurta sarısı
50 gr margarin
1 paket vanilya


Cikolata Sosu Malzemesi :

2 bardak su
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kako
1 fincan şeker
2-3- adet yaprak cikolata (sos istenilen kıvama gore daha fazla veya daha az su konulabilir)
.................................................. .................................................. ....
HAZIRLANIŞIHamur :

Su şeker ve margarini kaynatın ve icine un ve nişastayı koyun 1 dakika kadar hepsi pişirilir. Hamuru iyice soğuduktan sonra yumurtalar teker teker kırılır ve İYİCENE karıştırılır ve yedirilir. Sonra kabartma tozu eklenir. Bir kaşık yardımı ile ceviz buyukluğunde parcalar yağlanmış tepsiye dizilir. (kabaracağını unutmadan aralıklı dizin)
Onceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dakika pişirin
Hamurlar piştikten sonra ikiye kesip icine kremayı koyun sonra bir tabağa dizip sosunu dokun

Krema :

Un şeker ve yumurta sarısı karıştırılır sut ilave edilerek krema yapılır ev en son yağ ve vanilya konur.Soğuduktan sonra hamurlara konur

Sos :

Nişasta kakao ve şeker karıştırılır sonra su ilave edilerel kıvamı alıncaya kadar kaynatılır, ateşten aldıkta sonra fındık buyukluğunde yağ icine konur, ve hazırlanan topların ustune dokulur


AFIYET OLSUN!
__________________