
Halucka Kastamonu yoresine ait bir mantı ceşididir.Kayseri mantısının aksine buyuk buyuk yapılır.Yapılış aşamaları genelde aynı.Aşağıdaki malzemelere gore
iki yuvarlak borcam dolusu haluckanız oluyor....
MALZEMELER
1 kg un
2 yumurta
Tuz ve yoğurmak icin su
İC MALZEME
750 gram kıyma
2 buyuk soğan
Yarım demet maydonoz
SALCALI SOS
125 tereyağı
3 yemek kaşığı salca
2-3 kepce haşlama suyu
YAPILIŞI
Haluckamızın ic malzemeleri kıyma,soğan ve ince kıyılmış maydanoz iyice karıştırılır.Diğer tarafta
hamur malzemeleri yoğrulur.Ne cok cıvık nede cok katı bir hamur olmamamsına dikkat edilir. Yoğurduğumuz hamur dorde bolunur.Her bir parca un serpilerek acılır.Kucuk kareler halinde kesilir.
(5x5 cm gibi) Ortasına hazırlanan ic malzemeden konulup,kenarlarına parmakla hafif bastırılarık kapatılıp ucgen şekli verilir.Hazırlanan haluckalarımız birbirine yapışmaması icin azcık un serptiğimiz tepsiye tek tek dizilir.
Buyuk bir tencerede bol su icine bir miktar tuz ve iki yemek kaşığı zeytinyağı katılır.Suyumuz kaynadıktan sonra haluckalarımız tek tek seri bir şekilde kaynar suya atılır.Yaklaşık 3,5 dk pişirilir.
(piştiğini anlamanın en guzel yolunun bir tanesinin tadına bakmak)
Diğer tarafta yarım paket tereyağı eritilir.3 yemek kaşığı salca ilave edilip,karıştırılır.Tenceredeki haşlama suyundan 1-2 kepce katılarak karıştırılır.
Borcamımıza bir sıra halucka uzerine sos,tekrar halucka tekrar sos olarak dizilir ve sıcak servis yapılır.Yanında bol kopuklu ayranla afiyetle yenir.
__________________