1 adet gobek salata
1 adet limon
4 diş sarımsak
2 corba kaşığı zeytinyağı
2 cay kaşığı hardal
1 corba kaşığı sirke
200 gram keci peyniri
100 gram ceviz
8 dilim tost ekmeği
Tuz, karabiber



Hazırlanışı:


Gobek salatayı orta irilikte parcalar halinde kesin. Servis tabağına alın. Uzerine kabukları soyulmuş ve ortadan ikiye ayrılmış cevizleri serpin. Tost ekmeklerinin kenar kısımlarını bir bıcak yardımıyla kesin.
Daha sonra ortadan ikiye bolun. Tost ekmeklerinin uzerine 1 cm kalınlığın*da peynir koyun. Ekmekleri, orta dereceli fırında peynirler eriyene dek kızartın. Sos icin, 2 cay kaşığı hardalı, 2 corba kaşığı zeytinyağını, 1 corba kaşığı sirkeyi, limon suyunu, tuzu ve karabiberi karıştırın. Sarımsağı havanda ezdikten sonra sosun icine ilave edin. Hepsini ozleşene dek karıştırın. Suzgecten gecirip salatanın uzerine dokun.
Not: Keci peynirini şarkuterilerde bulabilirsiniz


__________________