Malzemeler:
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
100 gr. krema
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı Baileys
Kreması icin:
Hazır pasta kreması
2 su bardağı sut
1 yemek kaşığı Baileys
4 yemek kaşığı sut
3 adet turunc macunu
Ustu icin 9 adet truffle
Truffle icin malzemeler: ( 30 adet cıktı)
200 gr. krema
300 gr. bitter kuvertur cikolata
1 cimdik tuz
1 limonun kabuğu
dışı icin (hindistan cevizi ve kakao)
Hazırlanışı:
1- Once pandispanyayı hazırlıyoruz. 3 yumurta ve şekeri iyice cırpıyoruz. şekerin erimesi lazım. İcine baileys ve kremayıda koyup karıştırmaya devam edelim.
2- Karışımın icine un, kakao ve kabartma tozunu eliyoruz. İyice karıştırıyoruz. Onceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika ici cekene kadar pişiriyoruz. Ben kucuk kare bir kalıp kullandım.
3- Pasta kremasını 2 su bardağı sut ve baileys ile karıştırıyoruz. Kıvamı gelene kadar.
4- Diğer bir tarafta teflonda kremayı kaynayıncaya kadar ateşte karıştırıyoruz. Kaynarken ocaktan alıp kucuk kucuk doğramış olduğumuz kuvertur cikolataları ekliyoruz. Karıştırıp puruzsuz bir hale gelmesini salıyoruz. İcine bir cimdik tuzu katıyoruz. Karıştırıp buzdolabının alt gozunde muhafaza ediyoruz. Ara ara cıkarıp mikserle karıştırıp yeniden buzdolabına koyuyoruz. Sertleştiğinde zaten karıştırırken topaklanmaya başlıyor. tahminen 2-3 saat sonra toplar yapıp hindistan cevizine ve kakaoya buluyoruz.
5- Pandispanyayı iple uce boldum. Her katı sutle ıslattım. Aralarına pasta kreması ve ince ince kesilmiş turunc macunlarından koydum. En ustunu kremayla kapatıp hindistan cevizi ve trufflelerle susledim.