MALZEMELER
1 adet gobek marul
1 sap yeşil soğan
1 demet maydanoz
3-4 dilim kuru peksimet (veya bayat ekmek)
1 su bardağı kalamata zeytini
Sos icin;
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
½ adet limonun suyu
2 yemek kaşığı balsamik sirke (veya elma sirkesi)
1 cay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Once marulu yaprak yaprak ayırarak iyice yıkayalım. Bir salata tabağının icine, elimizle irice parcalayarak koyalım. Yeşil soğanı ayıklayıp, yıkadıktan sonra 2-3 santim boyunda doğrayalım. Maydanozu da ayıklayıp, yıkayıp irice doğrayalım ve butun yeşillikleri karıştıralım. Şimdi kuru peksimet dediğimiz fırında kurutulmuş ekmek veya bayat ekmeği derin br kapta 3-4 bardak suyla ıslatalım. İyice ıslanan ekmekleri avucumuzla sıkıp, suyunu sızdıralım. Sonra salata tabağındaki yeşilliklerin uzerine ekmekleri gezdirelim. Ote yandan bir kasede, sızma zeytinyağı, limon suyu, balsamik sirke ye da elma sirkesiyle beraber tuzu karıştırıp, catalla iyice cırpalım. En sonunda bu sosu ekmeklerin ustune gezdirelim. İri kalamata zeytinleriyle susleyerek servise sunalım. İsterseniz suslemede ek olarak doğranmış havuc dilimleri de kullanabilirsiniz.
__________________
Toskana Salatası
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Toskana Salatası