
Malzemeler :
• 4 adet buyuk boy patates
• 1 adet tavuk goğsu fileto
• 100 gr ceviz
• 4 diş sarımsak
• 1 dilim ekmek ici
• 2 adet domates
• 1 corba kaşığı acı biber salcası
• Yarım demet maydanoz
• 1 adet soğan
• Yeteri kadar tuz, karabiber
Hazırlanışı :
Tavuğu haşlayın, suyunu suzup didikleyin. Ceviz, ezilmiş sarımsak, didilmiş tavuk, tavuk suyu ve ufalanmış ekmek icini blendırda karıştırıp bulamac haline getirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Acıka icin biber salcası, kıyılmış maydanoz, soğan ve domatesi blendırda karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edin.
Patatesleri aluminyum folyoya sarın. 220 derecelik fırında 1 saat pişirin. Folyoyu ortasından ayırın. Patatesleri ortalarını acıp iclerine tavuklu ezme acıka dokdurun.
__________________