Kestaneli corba tarifinde istediğim gibi bir tarife ulaşabilmek icin 3 farklı deneme yapmam gerekti. Birinci hafta yaptığım havuclu,kestaneli corba bize fazla tatlı geldi (tarifin aslındaki kremayı kullanmadığım icin), ikinci hafta denediğim kerevizli, pırasalı, kestaneli corba lezzetliydi ama rengi cok koyuydu. Gecen hafta sonunda artık tum okuduğum tarifleri birleştirip kendi corba pişirme şeklime gore bir tarif denedim. Pazar sabahı zorla corba icmek zorunda kalan kardeşim "abla bu corba cok guzelmiş ya!" dediğinde "icindeki kestane işe yaramış demektir!" dedim, kendisi şaka yaptığımı sandı ama ben beğenmesine cok sevindim.

Malzemeler:

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 buyuk kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı domates salcası
1 yemek kaşığı biber salcası
1 kereviz, soyulup kup kup doğranmış
1 havuc, soyulup kup kup doğranmış
10-15 pişmiş kestane, kup kup doğranmış
3-4 su bardağı tavuk suyu
tuz
karabiber
Hazırlanması:

Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Kavrulunca salcaları ekleyip 1-2 defa cevirin.
Ardından sebzeleri ve kestaneleri ekleyip 5-6 dakika daha kavurun. Tavuk suyunu ilave edin. Kaynama noktasına getirip altını kısın ve sebzeler yumuşayana kadar -yaklaşık 20 dakika- pişirin. Pişince blendırdan gecirin. Kıvamı cok koyuysa azar azar kaynamış su ekleyip birkac dakika daha kaynatın.
En son tuzunu ve karabiberini ekleyip servis yapın.

ALINTIDIR
FIRLAMA TİM