MALZEMELER
2 Bardak Un
30 gr Yaş Maya (kıyılmış)
1,5 Cay Bardağı Ilık Sut
3 Adet Kesme Şeker
100 gr Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Tutam Tuz
İc Malzemesi :
1 Su Bardağı Fındık (kırılmış)
1 Kahve Fincanı Şeker
2 Cay Kaşığı Tarcın
100 gr Kıyılmış Cikolata
2 Tatlı Kaşığı Nescafe
2 Adet Yumurtanın Sarısı (beyazını ayırın)
1,5 Fincan Sut
Uzerì İcin :
1 Adet Yumurta Sarısı
Yeteri Kadar Pudra Şekeri


HAZIRLANIŞI
Bir kabın icerisine un koyun. Unun ortasına az maya, şeker, ılık sut, yumurta ve tuz koyarak orta sertlikte hamur yoğurun. Yoğurmuş olduğunuz hamurun uzerine nemli bez orterek 15 dakika dinlendirin.
Fındık ici, şeker, tarcın, kıyılmış cikolata, nescafe ve sutu karıştırın. Yumurta akını mikserle kar haline getirin. Unlanmış zeminde merdane ile hamuru yarım santimetre kalınlığında acın. Ortasının her bir tarafına ic malzemesini eşit olarak yerleştirin. Kar haline getirmiş olduğunuz yumurta akını kaşıkla uzerine surun.
Yavaşca uc kısımdan başlayarak rulo yapın. Uzerine yumurta sarısını surun. 170 derece fırında pişirin. Fırından cıkarıp dilimleyerek uzerine pudra şekeri serpin.
Not : Acılan hamur folyo kağıt sererek yapılırsa daha kolay dondurulur.


__________________