MALZEMELER
1/2 su bardağı mısır (cin mısırı) 3 yemek kaşığı aycicek yağı 1 su bardağı fındık Ballı karameli icin:
1 su bardağı esmer şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı bal 2 yemek kaşığı su
NASIL YAPILIR?
Aycicek yağını derin ve ince tabanlı bir tencerede kızdırın. Kuru ve taze durumda olan cin mısırlarını tencereye aktarın. Kapağını kapattığınız tencereyi aralarda sallayarak mısırları patlatın. Patlayan mısırları derin bir karıştırma kabına alın. Aralarda varsa patlamayan ve yanık mısır tanelerini tek tek ayıklayın. Mutfak robotunda iri parcalar halinde kıydığınız fındıkları, patlamış mısırlarla harmanlayın. Esmer şeker ve suyu kucuk bir sos tenceresine alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Şeker erimeye başladığında bal ve tereyağı kattığınız karışımı 5-6 dakika kadar pişirin. Ocaktan aldığınız ballı karameli, patlamış mısır ve fındık parcalarının uzerine gezdirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra ikili ya da uclu şekillerde top top olan mısır patlaklarını sevdiklerinizle paylaşın.
__________________