MALZEMELER

1 kg. yufka
2 yumurta
1/2 kilo yoğurt
ic malzemesi;
1/2 kilo kıyma
1 su bardağı ceviz
1 cay bardağı kısrılık bulgur
1 kuru soğan
tuz, karabiber, pulbiber, kofte baharı
dolmalık uzum
dışı icin;
yumurta
galeta unu
kızartmak icin;
sıvıyağ
YAPILIŞI
Once yağsız olarak kıyma ve soğan iyice kavrulur. İcine sıcak suda şişirilmiş bulgur ilave edilir. Dovulmuş ceviz, kofte baharı, karabiber, pulbiber, tuz ve dolmalık uzum de eklenerek boreğin ici hazırlanmış olur.
Bir yufka yayılıp uzerine cırpılmış yoğurt ve yumurta karışımından surulur. Yufka ikiye katlanıp ucgen şeklinde altı parcaya bolunur. Bolunmuş parcaların geniş kısmına kıymalı ic malzemeden konup yufkanın kenarları icine kıvrılarak cok sıkı olmamak şartıyla sarılır. Kalan yufkalara aynı işlem uygulanır. Borekler once cırpılmış yumurtaya sonra da bolca galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır.

__________________