
Saray Kebabı Tarifi İcin Malzemeler
300 gr kuşbaşı et
1 su bardağı bezelye
1 adet kup doğranmış patates
1 adet soğan, 1 tatlı kaşığı salca
Bir tutam biberiye (yoksa bir tutam kori kullanabilirsiniz)
Pulbiber, tuz
3 adet yufka
6 dilim ince kesilmiş kaşar peyniri
Saray Kebabı Tarifi Yapılışı
Kebap deyince aklınıza pahalı yemekler gelmesin. 250-300gr etle veya kıyma ile nefis tatlar, harika gorseller ortaya cıkarabilirsiniz.
Yeter ki biraz sevgi biraz el lezzeti olsun😊
Etinizi onceden haşlayın lokum gibi pişsin.
Ayrı bir tencerede soğanı ve bir adet yeşil biberi sıvı yağ ile kavurun.
Salcayı ekleyin. patates ve bezleyeleri ilave edip kavurun. baharatlarını ve tuzunu ekleyin.
Pişirmiş olduğunuz etleri ilave edin.
Etleri haşlamış olduğunuz et suyundan bir su bardağı ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Su az gelirse biraz daha ilave edin. ic harcı piştikten sonra cok kuru olmayacak şekilde suyunu ayarlayın.
Yufkaların her birini ikiye bolun.
Pişmiş olan yemeğinizden yaklaşık 2-3 corba kaşığı yufkanıza koyup pacanga boreği gibi sarın.
Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip her birinin uzerine birer tane kaşar peyniri dilimi yerleştirin ve fırına surun.
Yemeğimiz pişmiş olduğu icin yanlızca yufkamız pişene kadar fırında tutun.
Yukarıdaki gorseli yakalamak icin,
Saray kebabınız piştikten sonra bir servis tepsisinin ortasına bir corba kasesini veya derin bir yemek tabağını ters koyun ve aluminyum folyo ile boydan boya tepsiyi doşeyin. ve saray kebaplarınızı kasenin etrafına sırayla dizin.
Boş kalan yerleri domates veya kızarmış patatesle doldurabilirsiniz.
Ayrıca calışanlar icin bu yemeği akşamdan hazırlayıp fırına surmeden once buzdolabına koyup ertesi gun işten gelince fırına surebilirirsiniz 15-20 dkda yemeğiniz hazır😊
🍃afiyet olsun🍃
__________________